Išskirtinis grožis – JAV zoologijos sode gimė super reti ir mieli gyvūnai, skelbiamas efektingas video  ()

Zoologijos sodas paskelbė, kad leopardė Satka pagimdė dvynius – tai trečias kartas, kai zoologijos sode gimė amūrinio leopardo dvynukai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Diego zoologijos sodas (Kalifornija, JAV) neseniai sutiko du retus amūrinius leopardus dvynius – vieną iš labiausiai nykstančių rūšių pasaulyje. Šiuo metu pasaulyje belikę mažiau nei 300 amūrinių leopardų.

Zoologijos sodas apie gimimą paskelbė „Facebook“ ir nurodė, kad leopardė Satka pagimdė dvynius. Tai pat paskelbtas itin mielas dvynukų vaizdo įrašas.

Jaunikliai, kurių vardai dar neįvardijami, neseniai išlindo iš savo slėptuvės, todėl zoologijos sodo svečiai galėjo pirmą kartą pažvelgti į mažučius leopardukus. Zoologijos sodo pareigūnai teigia, kad laikas guolyje leido jaunikliams užmegzti ryšius su savo motina.

Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos (IUCN) Raudonajame nykstančių rūšių sąraše amūriniai leopardai yra priskirti ypač nykstančių rūšių kategorijai dėl didžiulio buveinių nykimo ir brakonieriavimo dėl storo, dėmėto kailio.

 

„Matyti amūrinių leopardų gimimą visada yra emocinė patirtis. Jų gimtojoje buveinėje liko tiek mažai, kad kiekvienas gimimas turi tiek daug svarbos, o kiekvienas gyvas individas žadina vilties spindesį“, – pranešime spaudai sakė San Diego zoologijos sodo laukinės gamtos priežiūros vadovė Gaylene Thomas.

„Esame labai sužavėti jauniklių pažanga. Jie labai išaugo ir jau pradėjo demonstruoti savo unikalias asmenybes. Netrukus jaunikliai turės pirmąjį pilną veterinarinį patikrinimą, ir mes sužinosime daugiau, įskaitant jų lytį“, – pridūrė Thomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()