Dar vienas karas? Xi Jinpingas paskelbė grėsmingą žinią

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-03-31 12:59
Jei pradėtų karą, ekonominių problemų vakarams būtų daugiau, nei kai ruskiai pradėjo karą. Bet ir kinams būtų blogai. Elementariai jie priklausomi nuo energinių išteklių importo. Indonezija, Australija ir JAV sudaro 60% anglių importo. Dvejoju, kad Indonezija labai pataikaus kinams, kai pastarieji pastoviai gviešiasi jų teritorijų, o čia pradėtų jie karą prieš pasaulį. Kitas aspektas, Taivaną paimti būtų labai sudėtinga karine prasme, nes geografiškai sala yra paranki gintis, o kinų laivynas/aviacija nėra nei skaitlingi, nei pranašesni prieš vakarus, kurie įsijungtų į gynybą, kad neleisti militaristinės ekspancijos ir nesudaryti pagrindo karams paplisti.
kestutisz 2023-03-31 13:56
Kodėl "paėmimą" įsivaizduoji kaip vėliavos įsmeigimą? Jie ten random galėtų paleidinėti kokius nors V2/iskander analogus (neabejoju jog yra) ir anksčiau ar vėliau valstybė tiesiog taptų neįgalia, greičiausiai net "valdoma" vyriausybės kažkur iš užsienio. Kažkas pultų ginti? Baikit, nemanau, rusai tą daro praktiškai nebaudžiami.
AJ 2023-03-31 14:46
Siaip Kinijoje taip ar taip zus milijardas zmoniu. Ar del Kinijos vieno vaiko politikos, ar del to, kad kinai nori tureti tik sunu, ar del to, kad industralizacija sunaikino visa kinija - jos gamta ir resursus. Nebeliko Kinijoje nei zuvu, tik dykumos pleciasi, ir vandens istekliai eina i pabaiga. Jei zus milijardas kinu, tai kodel jie tiesiog negali zuti kare, prapleciant Kinijos sienas ir uzpildant svieziena, jei jie paimtu indija ir kitas aplinkines salis, vel sugriztu jiem tas milijardas zmoniu. Tad, kai sako ruosiasi karui, tai zinokite jie ruosiasi didziajam tevynes karui, stato atomines raketas milzininskais kiekis, nes jiems reikes ne viena sali sunaikinti ir uzkariauti.
immortallt 2023-03-31 15:55
Nes tiesiog pamėtant bombų/raketų, nieko neužimsi, naudos jokios net teorinės negausi, o sugriausi savo ekonomiką, ir tiek. Nemanau, kad jie tiek idiotai, kaip maskoliai būtų. Nors ir maskoliai negalvojau, kad tiek durni. Tiek kad kinai dabar turi aiškų pavyzdį, kad vakarų pasaulis, kad ir skauda, nenusileidžia. Kuo kinai piktinosi. Jei NATO nebūtų padėjusi Ukrainai, būčiau tikras, kad kinai tada pultų Taivaną.
kestutisz 2023-03-31 15:57
Tai padeda - žodžiais, sankcijomis, technika. Ir neduoda nieko kuom būtų galima į to paties iskandero paleidimo vietą vožtelėt. Žodžiu perspektyvos vistiek būtų liūdnos. Gerai tik kad ekonomines perspektyvas dar suvokia, bet draugas Xi su savo siekiu tapt imperatoriumi irgi rodo, kad 2+ kadencijos yra blogai. Ai dar - o kokia nauda? Vien tai, kad ten iš ten visi pabėgtų, gal net į US, ten sukurdami papildomą penktą koloną. O ten tai truks metus ar penkiasdešimt? Koks jiem skirtumas, ten gi tūkstantmetė imperija.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-31 19:57
Šitie visi "cirkai" pasaulyje turės pakeisti tvarką: bus kokia tarptautinė teisė, kurios principų turės paisyti visos šalys - patinka joms tai ar ne. Nebe tie laikai, kai akmenimis per tvorą mėtėsi ir žala buvo vietinės reikšmės. O šituo kitaicku padaru niekada ir nepasitikėjau, kaip ir jo ir rusiškos padlos susitikimu. Ką čia spaudoj rašo, kad ruskis įžeidė kitaicą toliau grasindamas branduoliniais ginklais, tai aš tuo netikiu: nenustebčiau jei čia ir buvo vienas iš jų susitarimų. Jeigu anas siektų neeskaluoti situacijos branduoliniais ginklais, tai jau seniai būtų Š.Korėją sutramdęs. Jis tik piešia paveikslą, kad neva iš dalies yra mūsų pusėje, bet nė velnio juo pasitikėti nereikia, nes toks pat pislys kaip ir huilo. Paprastai kalbant, diktatūrai turi ateiti galas, o rinkimai prižiūrimi tarptautinių organizacijų. Ir galiausiai pačių valstybių sienos turi nebetekti prasmės, bent jau tokios, kokia yra šiandien.
Dannas3 2023-04-01 11:36
Butent. kinai sankcijoms nebutu atsparus. Nes galima ka norim sakyt apie rusus, bet jiem nereik nieko importuot, kad uzsiaugint maisto ar kad ziema nesaltu. Kinai, tuo tarpu, importuoja viska. Tiek maisto auginimui, tiek kitus energetinius isteklius. Visos salys aplinkui realiai yra Jav sajungininkes, tai ivest jurine blokada yra nesunkus uzdavinys. Kinai viska importuoja is artimuju rytu per Malakos sasiauri, tad realiai uztenka ji blokuot. Galima dar prideti, kad nemazai imoniu issikeltu, nes jau ir taip nebera tokia jau pigi darbo jega pas kinus. Kitas aspektas karinis. Kinai neturi jokios karines patirties jau daugybe metu. Vienas dalykas yra planuoti, kitas dalykas kovoti realiai. Tokiu atveju Merfio desnis pasireiskia visu grazumu. Viskas kas gali nutikt blogiausio, nutinka ir nutinka daznai.
immortallt 2023-04-01 20:25
Kad net traktorių dalys importuojamos. Trąšų gamyklų įranga - importuojama. Dujų gavybos ir perdavimo įranga - importuojama. maskoliai be vakarų technologijų neilgai teišgyvens. Kinai labiau priklausomi nuo žaliavų importo, bet taip taip ir technologijų importo ir eksporto į vakarus.
Dannas3 2023-04-02 09:20
Kiek tas neilgai 5 metai 10? Kai kalbama apie sankcijas kinams, povekis pasimatytu daug greiciau ir butu kur kas baisesnis.
HardAxe 2023-04-02 14:24
žodžiu jei eskaluojasi konfilktas su rusija, visi bėgam pirkti makaronų ir konservų. Jeigu eskaluojasi konfliktas su kiniją, procesorių, ramo ir kelis SSD?