Orbanas paskelbė apie galimą ES taikdarių siuntimą į Ukrainą: skelbiama Kremliaus reakcija  ()

Vengrijos premjero teigimu, Trečiojo pasaulinio karo grėsmė toli gražu nėra perdėta. Plataus masto konfliktas su Rusijos Federacija darosi kruvinesnis, o bendri šalių nuostoliai, jo skaičiavimais, viršijo 100 000 žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-31 Orbanas paskelbė apie galimą ES taikdarių siuntimą į Ukrainą: skelbiama Kremliaus reakcija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga priartėjo prie klausimo dėl taikos palaikymo kontingento siuntimo į Ukrainą. Jei tai nebus padaryta, Trečiojo pasaulinio karo grėsmė taps reali, sakė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas kovo 31 d. interviu Vengrijos radijo laidai „Radio Kossuth“.

„Esame arti šios ribos (taikos palaikymo pajėgų siuntimas į Ukrainą, – red.), kuri anksčiau buvo laikoma nepasiekiama. Iš pradžių tai skambėjo neįtikėtinai, tačiau dabar pasaulinio karo grėsmė nėra perdėta. Tai tikrai realus pavojus“, – pabrėžė premjeras.

Vengrijos saugumui gresia pavojus ir jis auga kartu su didelio karo eskalavimu, pridūrė vyriausybės vadovas.

„Neabejotina, kad karas darosi vis kruvinesnis ir žiauresnis, abiejų pusių aukų skaičius viršija 100 000 žmonių. Nepaisant to, šalių, siekiančių taikos, nepadaugėjo. Žmonės palaiko paliaubas ir derybas, tačiau tai nepasiekė pasaulio lyderių“, – pažymėjo Orbanas.

Premjero teigimu, abejojama Europos Sąjungos prasme, nes ji negali garantuoti nei taikos, nei klestėjimo.

 

„Yra daug šalių, kurios nenorėjo būti ten, kur yra dabar. Prokarinės partijos sukėlė pavojų ES. Jei Europa ir toliau silps, tai gali turėti toli siekiančių pasekmių, nepaisant karo“, – pridūrė jis.

Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas diskusiją apie taikdarių siuntimo į Ukrainą idėją pavadino potencialiai pavojinga.

Paskutinį kartą idėją įvesti taikos palaikymo kontingentą Ukrainai išsakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda NATO viršūnių susitikime Briuselyje 2022 metų kovo 24 dieną. Tada jis akcentavo Rusijos ginkluotųjų pajėgų nusikaltimus Mariupolyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(16)
(31)

Komentarai ()