Ateiviai iš Titano būtų pavojingi, mano mokslininkai  (12)

Jei Saturno palydove Titane egzistuoja gyvi organizmai, patekę į Žemę jie būtų pavojingi, teigia JAV ir D. Britanijos astrobiologai. Jie tokią išvadą priėjo nagrinėdami grynai teorinę prielaidą, kad Titano ežeruose, sudarytuose iš skysto metano ir etano, gali egzistuoti gyvybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimą apie šią hipotezę amerikiečių ir britų mokslininkų grupės atstovai skaitys rytoj Glazge (D. Britianija) prasidėsiančioje „National Astronomy Meeting“ konferencijoje, skelbia „Universe Today“. Pasak astrobiologų, hipotetiniai organizmai iš Titano, patekę į Žemės atmosferą, būtų itin nuodingi ir galėtų sukelti sprogimą. Nagrinėdami hipotetinių organizmų Titano ežeruose egzistavimo prielaidą, mokslininkai nustatė, kad molekulės, dalyvaujančios jų medžiagų apykaitoje, turėtų mažiau atomų, nei junginiai, dalyvaujantys tokiuose procesuose Žemėje. Be to, manoma, kad hipotetinių Titano organizmų medžiagų apykaitoje gali dalyvauti ne tik vandenilis ir anglis, bet ir tokie elementai, kaip fosforas, siera ir silicis.

Būtent dėl to, astrobiologų teigimu, hipotetiniai gyvybės Titane atstovai būtų nuodingi daugumai gyvybės formų Žemėje. Mokslininkai taip pat mano, kad dėl nedidelio Titano paviršių pasiekiančio Saulės šviesos kiekio jo ežeruose egzistuoti (bent jau teoriškai) galintys gyvi organizmai veikiausiai būtų priversti taupyti energiją ir būtų nelabai judrūs. Sprogimo pavojų hipotetiniai ateiviai iš „Titano“ Žemėje kelia todėl, kad jiems įprastos aplinkos temperatūra siekia –180 laipsnių pagal Celsijų. Tad, patekę į Žemę, tokie organizmai iškart užvirtų ir sprogtų, apnuodydami aplinką, teigia mokslininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (12)