Rusijoje prasidėjo dar neregėti įvykiai: ISW skelbia, ką daro FSB  ()

Įtampa Rusijoje ir toliau auga. Anot analitikų, šalyje galimai prasidėjo valymai „jėgos struktūrose“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-20 Rusijoje prasidėjo dar neregėti įvykiai: ISW skelbia, ką daro FSB  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų institutas (ISW) ėmėsi analizuoti situaciją šalyje. Tyrėjai surinko viską, kas žinoma apie vadinamuosius čekistus, ir pasiūlė, ką visa tai galėtų reikšti.

Pavyzdžiui, Rusijos valstybinė naujienų agentūra balandžio 19 d. pranešė, kad FSB ir Vidaus reikalų ministerijos saugumo tarnybos pagrindinis departamentas ištisas savaites vykdė masinius patikrinimus.

Patikrinti Maskvos centrinio rajono Vidaus reikalų departamentas ir keli sostinės rajonų policijos skyriai. Priežastis buvo „duomenų nutekinimas iš Rusijos specialiųjų tarnybų Ukrainos piliečių prašymu“.

Kitas Rusijos leidinys pasidalino papildoma informacija. Kaip ir šio tyrimo metu FSB ir Vidaus reikalų ministerija sulaikė policijos pareigūnus. Priežastis buvo ta, kad jie perduodavo Rusijos saugumo pajėgų asmens duomenis pašaliniams asmenims. Dalis jų – ukrainiečiai.

ISW pažymėjo, kad po FSB ir Vidaus reikalų ministerijos reidų buvo sulaukta daugybės areštų ir paleidimo atvejų. Jie buvo susiję su aukšto rango Rusijos nacionalinės gvardijos vadovybės nariais.

 

Ataskaitos autoriai teigia, kad Kremlius gali paskatinti tokius areštus ir tyrimus. Ir, kad jie tai daro norėdami „atlikti esminį vidaus saugumo aparato remontą“. Jos tikslas – pašalinti Kremliaus nebekontroliuojamus pareigūnus. Be to, aukščiausioji vadovybė gali siekti konsoliduoti vidaus saugumo agentūrų kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(4)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()