„Airbus“ pristatė naujo dizaino kosminę buveinę: atrodo kaip iš fantastikos srities (Video)  ()

Nors mokslinės fantastikos filmuose astronautams skirtos kosminės kapsulės atrodo elegantiškos, erdvios ir patogios, Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) gyvenančių žmonių realybė kiek kitokia. Jei kada nors matėte TKS patalpų nuotraukas, žinote, kad jos paprastai atrodo šiek tiek ankštos ir perpildytos daiktų. „Airbus“ siekia pakeisti šią situaciją nauju dizainu, pavadintu „Loop“, kuris galėtų sujungti Holivudo dizainą su praktiniais poreikiais tų, kurie ilgą laiką gyvena kosmose, rašo newatlas.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Airbus“ įsivaizduoja, kad „Loop“ kaip trijų lygių, kurių kiekvieno skersmuo ir aukštis yra aštuoni metrai. Yra gyvenamasis lygis, kuriame gali gyventi keturi gyventojai, mokslinis aukštas ir centrifugos lygis, kuriame gali būti imituojama gravitacija ir astronautai gali pailsėti nuo nesvarumo būsenos, kuri, kaip ne kartą įrodyta, neigiamai veikia žmogaus organizmą. Šie lygiai statinio centre sujungti vadinamuoju „tuneliu“.

Tačiau tai tik vienas iš galimų išplanavimo variantų, sako „Airbus“. Bendrovė teigia, kad ji taip pat gali pritaikyti kiekvieną lygį skirtingiems misijos tikslams arba pristatyti „Loop“ kaip savotišką apvalkalą su įmontuotais mechaniniais elementais, o likusią dalį palikti neįrengtą, kad klientas galėtų pats pasidaryti apdailą.

Keletą „Loop“ modulių galima sujungti į didesnę konstrukciją, be to, jie gali būti suprojektuoti taip, kad galėtų prisijungti prie bet kokio orbitinio laivo, kuris galėtų pakeisti TKS, kurios eksploatacija turėtų būti nutraukta 2030 m.

„Airbus LOOP“ sukurtas taip, kad ilgalaikis buvimas kosmose būtų patogus ir malonus jo gyventojams, o kartu padėtų vykdyti efektyvias ir tvarias operacijas“, – teigia bendrovė. „Jis remiasi viskuo, kas buvo išmokta per dešimtmečius, ir visapusiškai išnaudoja ateities technologijų potencialą, kad geriausiai padėtų žmonijos ateičiai kosmose: Žemojoje Žemės ar Mėnulio orbitoje arba ilgalaikių misijų į Marsą metu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: