Rusijos Dūma paskelbė, kad nėra jokių šansų apsaugoti Rusijos sienas – siūlo beprotišką išeitį  ()

Valstybės Dūmos Gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas pažymėjo, kad Rusija pasitiki žmonėmis ir žmonių dėka gali apsaugoti šalį nuo tariamo Ukrainos sabotažo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybės sienos apsauga turėtų būti patikėta savanoriams. Tai išgelbės rusus nuo neva Ukrainos sabotažo.

Tai balandžio 26 d. žurnalistams pranešė Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas.

„Deja, dabar mes neturime tokių galimybių kaip Sovietų Sąjungoje, kai visą šalį per perimetrą saugojo SSRS pasienio armijos kariniai daliniai. Todėl dabar egzistuoja kiek kitokie sienų apsaugos būdai. Tačiau savanoriškai įtraukti vietos gyventojus, mano nuomone, tai yra gana realu ir suprantama. Tai praktikuojama daugelyje šalių. Įskaitant ir Europoje“, – sakė Kartapolovas.

Anot jo, Vyriausybė pirmiausia turėtų apsispręsti dėl leidimo saugoti sieną liaudies sargybai, o tada nustatyti to sąlygas ir detales.

„Svarbus sprendimas yra taip arba ne. Tai reiškia, kad mes pasitikime savo žmonėmis atsakydami už savo pasienio zonų saugumą. Jeigu pasitikime, vadinasi, pasitikime. Ir tada jau pradeda formuotis technologijos: kokie vienetai, kiek jų bus, kokia jie bus organizacija. Bus ginklų ar ne? Kam jie paklus? Kas juos kontroliuos? Su kuo jie bendraus? Tai gana platus klausimų spektras. Turime iš esmės apsispręsti, ar mums to reikia, ar ne. Mano nuomone, šiandien tai būtina“, – aiškino Kartapolovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()