„Kai nėra kamerų, pasigirsta visai kitokie žodžiai“. Netikėta tiesa apie vieną ES valstybę  ()

Vengrijos valdžios retorika keičiasi, kai nėra kamerų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu TSN.ua pasakojo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Ihoris Žovkva, skelbia Censor.NET.

„Pasakysiu labai paprastai: Ukrainos prezidentas betarpiškai bendrauja su, pavyzdžiui, Vengrijos premjeru, kai nėra kamerų, jis labai dažnai girdi visai kitus žodžius. Štai atsakymas į jūsų klausimą. Jūs žinote, kad kažkada Vengrija įvedė vadinamąjį draudimą rengti Ukrainos ir NATO komisijos posėdžius aukštesniu nei ambasadoriaus lygiu. Kas atsitiko tiesiogine prasme prieš mėnesį? Užsienio reikalų ministrų lygiu įvyko Ukrainos ir NATO komisijos posėdis. Jame tiesiogiai asmeniškai dalyvavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. Ir nepaisant skambios retorikos, kurią išsakė tie patys žmonės, apie kuriuos kalbame, buvo surengtas produktyvus susirinkimas, buvo rasta tvarka šiam susitikimui pravesti. Ir žinote, kažkas man sako, kad tai ne paskutinis Ukrainos ir NATO komisijos susitikimas aukščiausiu lygiu“, – pažymėjo jis.

 

Priminsime, kad Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas išreiškė pasipiktinimą dėl NATO generalinio sekretoriaus pareiškimo vizito Kyjive metu, kad Ukraina ateityje turėtų tapti Aljanso nare.

Orbanas anksčiau vadino Ukrainą „finansiškai neegzistuojančia“, skųsdamasis, kad Europa padeda jai finansuoti daugelį pagrindinių poreikių, ir teigė, kad be šios paramos „karas tuoj baigsis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()