Povandeninis robotas „UX1-Neo“ sumušė rekordą ir pabuvojo ten, kur niekas iki šiol pasaulyje (Video)  ()

Nors pats nardymas įvyko pernai, mokslininkai ir tyrinėtojai tik dabar pristatė filmą apie povandeninę roboto „UX1-Neo“ odisėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Autonominė povandeninė transporto priemonė „UX1-Neo“, sukurta kompanijos UNEXMIN Georobotics, pasiekė naują pasaulio rekordą, kai jų sukurtas aparatas nugrimzdo į 450 metrų gylį Hranice bedugnėje (Čekija), praneša UST portalas. Tai giliausias gėlo vandens urvas pasaulyje.

Dėl savo savybių robotas „UX1-Neo“ nusileido 450 metrų gylį ir padidino ištirtą urvo gylį dar 46 metrais.

Bendrovė išleido trumpą filmuką apie roboto „UX1-Neo“ ekspediciją, konstravimą ir bandymus bei rekordinio nardymo detales (antrasis video teksto apačioje).

„UX1-Neo“ yra modulinio dizaino, lengvo svorio, išimamų baterijų ir pažangios navigacijos bei geografinių matavimų įrangos aparatas. Jis gali pasinerti į 500 m gylį ir be įkrovimo dirbti ilgiau nei 8 valandas. Robotas gali sukurti tikslius 3D povandeninių objektų vaizdus, ​​rinkti vandens mėginius ir atlikti hidrocheminę analizę. „UX1-Neo“ taip pat gali aptikti magnetines anomalijas.

Nardymo metu „UX1-Neo“ buvo naudojamas nuolat matuoti vandens parametrus, sukurti tikslų 3D viršutinių urvo dalių vaizdą, kad Čekijos geologai ir hidrogeologai susidarytų tikslesnį vaizdą apie urvo struktūrą.

 

Anksčiau buvo manoma, kad giliausia urvo vieta buvo 404 m gylio, kurią 2016 m. pasiekė povandeninis tyrimų robotas per „National Geographic“ misiją, kurios tikslas buvo tik sumušti gylio rekordą.

 

„UX1-Neo“ dabar pasiruošęs vykdyti povandeninių tyrimų misijas visame pasaulyje bei rinkti vertingus geografinius ir erdvinius duomenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()