„Klouno pareiškimas“: į Lavrovo kritiką sureagavo Čekijos užsienio reikalų ministerija  ()

Diplomatas Janas Lipavskis savo kolegos iš šalies, kurios vadovybė „turėtų stoti prieš tarptautinį tribunolą“, pasisakymus ir vertinimus laiko juokingais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Janas Lipavskis aštriai pasikalbėjo su Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovu Sergejumi Lavrovu, kuris kritikavo Čekijos Respublikos prezidentą Petrą Pavelą. J. Lipavskis apie tai parašė „Twitter“ balandžio 25 d.

Čekijos užsienio reikalų ministro teigimu, „klouno S. Lavrovo pasisakymai apie mūsų prezidentą P. Pavelą yra tiesiog juokingi“.

„Rusija yra teroristinė valstybė, jos vadovybė turi stoti prieš tarptautinį tribunolą“, – rašo čekų diplomatas.

Anksčiau per spaudos konferenciją Niujorke Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Čekijos prezidento Petro Pavelo žodžiai apie Kiniją „neatitinka normalaus politiko veiklos“.

Balandžio 25 d. interviu „Politico“ Čekijos prezidentas išreiškė įsitikinimą, kad Pekinui naudingas  karo tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos tęsimas, todėl neverta pasitikėti jo kaip tarpininko vaidmeniu.

 

„Manau, kad Kinijai naudinga tęsti status quo, nes tai gali paskatinti Rusiją padaryti daugybę nuolaidų“, – sakė Petras Pavelas. Jis taip pat pažymėjo, kad Kinija mokosi iš konflikto ir atkreipė dėmesį į Vakarų, teikiančių didelę paramą Ukrainai, silpnėjimą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()