Galingas smūgis Rusijai: raketas žadėjusi šalis tieks ginklus Ukrainai!  ()

Egiptas sustabdė planą slapta tiekti Rusijai raketas po praėjusį mėnesį vykusių derybų su aukštais JAV pareigūnais ir nusprendė gaminti artilerijos amuniciją Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-18 Galingas smūgis Rusijai: raketas žadėjusi šalis tieks ginklus Ukrainai!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „The Washington Post“.

Praėjusią savaitę „The Washington Post“ pranešė apie kitą dokumentą, kuriame atskleistas slaptas Egipto prezidento Abdel Fattah al-Sisi planas aprūpinti Rusiją iki 40 000 122 mm „Sakr-45“ raketų, kurios galėtų būti naudojamos Rusijos salvinės ugnies sistemose. Sisi esą nurodė savo pavaldiniams saugoti planą paslaptyje, „kad būtų išvengta problemų su Vakarais“.

Tačiau, remiantis penkiais nutekintais JAV žvalgybos dokumentais, Sisi kovo pradžioje atsisakė planų aprūpinti Maskvą. Nors Egiptą su Rusija sieja ilgalaikiai diplomatiniai ir kariniai ryšiai, jis dešimtmečius buvo pagrindinis Amerikos sąjungininkas Artimuosiuose Rytuose ir kasmet gauna daugiau nei 1 milijardą dolerių JAV karinės pagalbos.

 

Dokumentai rodo, kad Egiptas atidėjo Maskvos susitarimą ir patvirtino JAV 152 mm ir 155 mm artilerijos sviedinių pardavimą Ukrainai.

Taip pat pažymima, kad JAV bandė pritraukti naujų sąjungininkų ir taip reikalingos amunicijos Ukrainos kovai su Rusijos Federacija. Egiptas ketino panaudoti savo ginklų gamybos pajėgumus Ukrainai kaip „svertą“ pažangioms JAV karinėms prekėms įsigyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(3)
(113)

Komentarai ()