Prasideda pavojingas žaidimas. Macronas gali suskaldyti Vakarus - kas nutiko?  (10)

Kai kurie Europos politikai nežino, ar Pekinu galima pasitikėti po „beribės draugystės“ su Maskva deklaracijų. Estijos pareigūnas Marko Mihkelsonas įsitikinęs, kad Prancūzijos prezidentas neturėtų į tai kištis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono bandymai įtraukti Kiniją į taikos derybas gali kelti grėsmę Vakarų vienybei. Tai trečiadienį, balandžio 19 d., pranešė „Bloomberg“.

Pasak žurnalistų, kai kurie Prancūzijos sąjungininkai kritikavo Emmanuelį Macroną už jo vizitą Kinijoje ir jo bandymus įtraukti Pekiną kaip tarpininką taikiai sureguliuojant karą Ukrainoje. Partneriai įsitikinę, kad tai ne tik per anksti, bet ir gali pakenkti Europos vienybei.

Prancūzijos prezidento strategija yra tokia, kad Ukraina ir Rusija prie derybų stalo sės jau vasarą, o tai gali padėti Kinijos Liaudies Respublikos prezidentas Xi Jinpingas. Estijos parlamento Užsienio reikalų komiteto vadovas Marko Mihkelsonas yra tarp labai abejojančių šiuo planu.

„Macronas susiduria būtent su tuo, su kuo Vakarų lyderis neturėtų turėti reikalų. Neaišku iš kur jis ima faktą, kad Kinija gali būti pasitikima kaip sąžininga tarpininke dabartinėje situacijoje“, – rašoma pranešime.

Skeptiškas požiūris į Kiniją susijęs su tuo, kad Pekinas paskelbė „beribę draugystę“ su Kremliumi, o tai rodo, kad Maskvos interesai gali būti pirmoje vietoje.

 

Kaip pažymi leidinys, šia tema pasisakė ir Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas. Jis įsitikinęs, kad Kijevas niekada nesileis į kompromisus, o taikos planas jokiu būdu neturėtų vesti į kapituliaciją.

„Tai nėra taikos planas – tai Ukrainos kapituliavimo būdas. Galite kelti bet kokias taikos iniciatyvas, bet pagrindinis dalykas yra Rusijos armijos išvedimas. Jei bus įtraukta ši nuostata, tai gali būti laikoma rimtu planu“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)

Komentarai (10)