„Svarbiausios pirmosios 24 valandos“. Kaip galima sutriuškinti Rusiją  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas yra viena labiausiai aptarinėjamų temų tiek Ukrainoje, tiek už jos ribų. Ekspertas pasidalijo mintimis apie jos pradžią ir pačių pirmųjų dienų svarbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo pasiūlymą pateikė Tarptautinio strateginių studijų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas Franzas-Štefanas Gadi, dirbantis kibernetinės galios ir būsimų konfliktų srityje. Jis pasidalijo prognoze, kas leistų Ukrainos gynėjams pradėti žaibišką kontrpuolimą ir nukauti priešą, praneša „Foreign Policy“.

Pirmiausia ekspertas pažymėjo, kad pastaraisiais mėnesiais Rusijos pradėtas karas perėjo į naują etapą. Kalbama apie išsekinimą. Ir per šį etapą nei Ukrainai, nei šaliai agresorei nepavyko pasiekti jokių reikšmingų laimėjimų mūšio lauke. Be to, pasak Franzo-Štefano Gadi, Ukrainos gynėjams bus sunku kare išvengti išsekimo. Pasak jo, situacijos nepaveiks nei didelės puolamosios pajėgos, nei gera ginkluotė, nei puikus pasirengimas.

Kartu jis įvardijo vieną sąlygą, kuriai esant būtų įmanoma to išvengti. Kalbama apie netikėtumo poveikį pirmosiomis kontrpuolimo valandomis. Tai leis priešui sukelti paniką. Tiek eiliniams kariams, tiek šalies karinei vadovybei. Idealus scenarijus – kad okupantai bėgtų be kovos.

 

Tai reiškia, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užduotis per pirmąsias 24 kontrpuolimo valandas – priversti okupantus panikuoti, dezorientuoti šalies agresorės karinę vadovybę. Tai atims iš jos galimybę veiksmingai vadovauti mūšio lauke ir kontroliuoti savo pajėgas. Visa tai bus įmanoma tik pasitelkus taktinį netikėtumą, vadovavimą mūšio laukui ir kovinę dvasią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: