Rusijos Federacijos sistema žlugs per trejus metus: politologas įžvelgė unikalią galimybę Ukrainai (Video)  ()

Pasak Stanislavo Belkovskio, Ukrainai svarbu vengti per daug dėmesio skirti išskirtinai karinių rezultatų fiksavimui ir neįtraukti psichologinės priklausomybės nuo Sovietų Sąjungos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija susiduria su savo vidaus sistemos žlugimu, o Ukraina gavo vieną kartą gyvenime pasitaikančią galimybę istorinei plėtrai. Tai balandžio 24 dieną interviu leidiniui GORDON pareiškė iš Rusijos Federacijos išvykęs politologas Stanislavas Belkovskis.

Belkovskio teigimu, Ukraina turi unikalią galimybę suvienyti visas pasaulines Rytų Europos tendencijas, o Rusijos laukia laipsniškas žlugimas.

„Manau, kad vidaus sistema Rusijos Federacijoje subyrės dar po trejų metų“, – įvertino jis.

Ekspertas pažymėjo, kad Ukrainai dabar svarbiausia neskirti per daug dėmesio išskirtinai karinių rezultatų fiksavimui.

„Ukraina dabar turi unikalų šansą tapti Rytų Europos pasaulinių tendencijų poligonu“, – pabrėžė Belkovskis.

Politikos analitikas pabrėžė, kad tai būtų buvę neįmanoma anksčiau Ukrainoje su posovietine pramonine baze ir ekonomika, tais laikais, kai Ukrainos elito atstovai tvirtai laikėsi sovietinės praeities.

Belkovskis mano, kad ukrainiečiai turi ne tiek psichologinę priklausomybę nuo Rusijos Federacijos, kiek nuo buvusios bendros tėvynės – Sovietų Sąjungos.

 

„Dabar ši psichologinė priklausomybė buvo sunaikinta kartu su pastarųjų dienų Ukraina. Todėl galima kurti šalį nuo nulio, koncentruotis į tai, mano nuomone. Ne man patarti Ukrainai, bet jei Jūs klausiate manęs, kaip abstrakčiojo eksperto, sakyčiau, kad tai istorinis šansas, kuris pasitaiko kartą gyvenime“, – pabrėžė politologas.

Jis taip pat pažymėjo, kad toks šansas gali atsirasti ir Rusijoje, maždaug po kelerių metų, bet tik po to, kai šalis dabartinėje formoje žlugs, o jos piliečiai stos į atgailos pusę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()