[ŽT] G7 ruošia neregėtą smūgį Rusijai: visiškas eksporto draudimas  ()

Šiuo metu galioja taisyklė: bet kokios prekės, kurioms netaikomos sankcijos, gali būti eksportuojamos į Rusiją. Tačiau situacija netrukus gali pasikeisti


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarai ruošiasi aptarti masinį prekių eksporto į Rusiją draudimą, taip nubausdami Maskvą už įsiveržimą į Ukrainą.

JAV ir sąjungininkės ruošia dar vieną stiprų smūgį Rusijai dėl karo Ukrainoje – G7 šalys svarsto galimybę visiškai uždrausti eksportą į Rusiją, išskyrus vaistus ir maistą.

Pasak naujienų agentūros „Bloomberg“ šaltinių, Vakarai nori padaryti dar daugiau žalos Rusijos ekonomikai dėl okupacinės Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą. Leidžiamų prekių grupė, pagal planą, sudarys tik apie 20% Rusijos importo.  

Pasiūlymas svarstomas prieš G7 viršūnių susitikimą Japonijoje – ES valstybės narės turi patvirtinti apribojimus, kad jie įsigaliotų.

 

Tikėtina, kad siūlomas planas susidurs su įmonių, kurios vis dar bendradarbiauja su Maskva, pasipriešinimu. Ekspertai taip pat baiminasi, kad Rusija taps dar labiau priklausoma nuo Kinijos, bandydama rasti sau bent kokią nors išeitį.

Europoje vis dar yra pakankamai šalių, kurios ir toliau eksportuoja prekes į Rusiją, nepaisant agresyvaus Maskvos karo. Tarp lyderių yra Vokietija, Lenkija ir Italija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()