[ŽT] „Baigėsi 50 metų Kaliningrado nuoma. Laikas grąžinti Vokietijai“. Visiškai netikėtas posūkis (Video)  (13)

„Rusija Kaliningradą naudoja kaip šantažą su grasinimais Europos Sąjungai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas Olegas Ždanovas atsakė į abonento klausimą, kodėl Vokietija vis dar nepareiškia savo teisų į Koenigsbergą, jei SSRS išduota 50 metų miesto nuomos sutartis jau seniai pasibaigė. Karo ekspertas pasakojo, kad kadaise Angela Merkel viešai pareiškė, kad miestas yra prastos būklės ir  tokios būklės jiems jo nereikia, todėl Vokietija Karaliaučiaus sau negrąžins.

Ždanovo nuomonę apie Koenigsbergo grąžinimo Vokietijai tikslingumą galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Manau, kad vokiečiams laikas kelti Kaliningrado grąžinimo klausimą, jei, kaip sako Putinas, reikia grąžinti istorines žemes, tada jas reikia grąžinti. Be to, čia yra dokumentas, kuriame rašoma, kad tai buvo nuoma“, - sakė Ždanovas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas pasidalino įdomia informacija: „Pagal tarptautinę teisę maksimalus nuomos terminas yra 49 metai. Tada turėtų būti pratęsimas. Greičiausiai yra automatinis pratęsimas tam tikram laikotarpiui, kuris nurodytas toje sutartyje. Nemačiau šios nuomos sutarties, bet, bet kuriuo atveju manau, kad vokiečiai turėtų iškelti šį klausimą ir, jei iš tiesų yra nuoma, kodėl gi negrąžinus istorinės Vokietijos teritorijos iš Rusijos Federacijos“.

 

„Šiandien Rusija Kaliningradą naudoja kaip šantažą su grasinimais Europos Sąjungai. Noriu priminti, kad Kaliningrado srityje laikomi raketų kompleksai „Iskander“ su sparnuotomis raketomis, kurių nuotolis siekia 1,5 tūkst. km, ir balistinėmis raketomis, kurių nuotolis iki 500 km. Tai yra jie grasina beveik visai Europai. Šios raketos gali būti ir branduolinių galvucių nešiotojos. Labai gera tema. Ačiū už priminimą. Tikiuosi mus išgirs Vokietijoje ir paklaus savo politikų, kodėl jie nekelia šio klausimo“, – apie Vakarams kylančią Rusijos grėsmę kalbėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(476)
(21)
(455)

Komentarai (13)