Mumijų prakeiksmas vis dar veikia: archeologas patyrė haliucinacijų ir kosėjo krauju po kapo atidarymo (Video)  ()

Tirdamas kapą, kuris nebuvo atidarytas šešis šimtmečius, filmų kūrėjas ir egiptologas Ramy Romany susidūrė su pavojinga aplinka, kuri vos nekainavo jam gyvybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai garsus egiptologas pasakojo, kad atidarius šventą senovės egiptiečių kapą jį užklupo keista liga, dėl kurios jis kliedėjo ir kosėjo krauju. Ramy Romany, kuris yra ne tik šios srities ekspertas, bet ir režisierius, papasakojo apie šią siaubingą patirtį. Tyrėjo teigimu, incidentas įvyko 2019 metais filmuojant „Discovery Channel“ televizijos laidos „Unwrapping the Mummies“ epizodą, rašo „IFLScience“.

Tyrinėdami šešis šimtmečius neatidarytą kapą, archeologų komanda atsidūrė pavojingose sąlygose, įskaitant storą dulkių sluoksnį ir dulkėtą orą. R. Romany mano, kad būtent šių kasinėjimų metu jis susirgo paslaptinga liga, kuri vos nekainavo jam gyvybės.

Karščiavimas buvo toks didelis, kad jis sukėlė ryškias haliucinacijas, taip pat jis kosėjo krauju. Teigiama, jog jį gydę gydytojai manė, kad jis galėjo būti užsikrėtęs oru plintančiu virusu, esančiu kape. Arba jį galėjo perduoti šikšnosparniai, gyvatės arba laikui bėgant susikaupusios dulkės.

Nors R. Romany sako netikintis senovės faraonų prakeiksmu, jis pripažįsta, kad jame gali būti mokslinės tiesos.

 

Iš tiesų, anksčiau atidarytuose kapuose buvo rasta įvairių grybelinių ligų sukėlėjų. Nors paprastai manoma, kad pats prakeiksmas yra gryna fantazija, tikėtina, kad tokios ligos galėjo būti tikrosios kai kurių jam priskiriamų mirčių kaltininkės.

Nors R. Romany išgyveno šį išbandymą, jis vis dar nežino, kas iš tikrųjų sukėlė jam ligą. Vyras teigė, kad nors ir yra dėkingas už visišką pasveikimą, jį vis dar persekioja įvykiai, vykę kape.

„Nesvarbu, ar tai buvo mumijos prakeiksmas, ar ne, – sakė jis, – bet kažkas tame kape mane pribloškė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: