Rimtas smūgis Maskvai. Egiptas gali užblokuoti Rusijos karinę operaciją  ()

JAV bando blokuoti paskutinį Rusijos karinės aviacijos maršrutą į Siriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV bando blokuoti paskutinį Rusijos karinės aviacijos maršrutą į Siriją. Kalbame apie Egipto oro erdvę, kuri šiandien išlieka pagrindine Rusijos skrydžiams į SAR ir iš jo, rašo WSJ.

Laikraščio teigimu, šių metų vasario ir kovo mėnesiais Amerikos pusė kelis kartus kreipėsi su prašymu uždaryti dangų Rusijos kariniams lėktuvams, tačiau Egipto valdžia į šiuos prašymus neatsakė.

Anksčiau Vašingtonui ir Kyjivui pavyko išsireikalauti, kad Turkija, Jordanija ir Irakas uždarytų dangų bent daliai Rusijos karinės aviacijos, dėl to kelias į Rusijos bazes SAR padidėjo 3 tūkstančiais km arba 5 valandomis.

Tačiau rusai vis dar turi vieną maršrutą: Rusijos aviacijos maršrutas eina per Irano ir Saudo Arabijos oro erdvę, o paskutiniame etape - per Egiptą.

Nuo balandžio pabaigos analitikai fiksuoja Rusijos aviacijos skrydžių į Siriją skaičiaus augimą. Visų pirma, praėjusį mėnesį transporto laineriai, galintys gabenti didelę karinę įrangą, į SAR skrido mažiausiai du kartus.

 

Ekspertai pastebi, kad Sirijoje Rusijos Federacija turi dideles sviedinių, pėstininkų kovos mašinų, oro gynybos sistemų ir personalo atsargas. Visas šias pajėgas ir priemones Kremlius gali panaudoti kare prieš Ukrainą.

Tuo tarpu jūros kelias į Siriją Maskvai uždarytas: nuo praėjusių metų Ankara neleidžia kariniams laivams įplaukti į Juodosios jūros erdvę per Bosforą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(2)
(63)

Komentarai ()