Skamba visa Amerika: nežemiškas objektas rėžėsi į gyvenamąjį namą – mokslininkai džiūgauja stulbinamu radiniu  ()

Meteoritas pramušė stogą, paliko dvi skyles lubose ir sugadino miegamojo kambario grindis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos mieste Hopewell, Naujajame Džersyje, 4,6 milijardo metų senumo meteoritas pramušė daugiabučio stogą, skelbia Space, remdamasi gegužės 11 d. mokslininkų pranešimu.

Pasak mokslininkų, iš pirmo žvilgsnio buvo aišku, kad į namą pataikė vadinamasis akmeninis chondritas (primityvi uoliena, sudaranti 85% visų Žemėje aptinkamų meteoritų).

Tiesa, dauguma šių atvejų anksčiau buvo užfiksuoti Antarktidoje.

Meteoritas, nukritęs ant namo Naujajame Džersyje, buvo tik 15x10 cm dydžio ir svėrė 0,9 kg. Jis pralaužė stogą ir padarė dvi skyles lubose ir sugadino grindis miegamajame. Kai bandė jį paimti rankomis, „kūnas“ dar buvo šiltas.

Namas buvo išvalytas, kad būtų atsikratyta meteorito paliktų radioaktyvių medžiagų. Pats akmuo buvo perduotas mokslininkų apžiūrai.

 

Mokslininkai patvirtino, kad tai yra gerai išsilaikęs meteoritas ir jam yra apie 4,6 milijardo metų – tai yra, ekspertų teigimu, jis egzistavo nuo pat mūsų Saulės sistemos sukūrimo pradžios.

Žemės atmosferoje iš dalies nudegė viršutinis meteorito sluoksnis, todėl ant akmens susidarė tamsi kelių milimetrų pluta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: