Rusija ir D. Britanija žmoniją nuo kosminės katastrofos gelbės branduoliniais ginklais  (6)

„Mirror“ rašo, jog Rusija ir keletas kitų valstybių dirba ties specialiu projektu, kurio pagrindinė esmė – apsaugoti žmoniją nuo susidūrimų su asteroidais. Tai ketinama padaryti, pasitelkiant branduolinius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog Didžioji Britanija, Rusija ir kelios kitos Europos šalys sugalvojo naują schemą, pavadintą „NEOShield“ (Near Earth Object Shield) vardu, kuri kurioziškai apibūdinama kaip „programa, kurios būtų norėję dinzaurai“.

Šios ambicingos schemos tikslas yra nustatyti, kurie asteroidai ar kiti kosminiai objektai kelia potencialią grėsmę žmonijai, ir tuomet juos tiesiog išmušti iš savo skriejimo orbitos branduoliniais ginklais.

Anot specialistų, tai yra žymiai efektyvesnis ir saugesnis metodas, nei kosminius kūnus bandyti susprogdinti į mažesnius gabalus. Tokiu atveju Žemei gali būti pridaryta ne ką mažiau žalos, kadangi radioaktyvios liekanos vis tiek pasiektų mūsų planetą.

Kuomet ekspertai iš įvairių šalių susirinko ir svarstė, kokie metodai apsaugoti Žemę nuo susidūrimo su asteroidu yra efektyviausi ir saugiausi, būtent Rusija pasiūlė pasitelkti branduolinius ginklus išmušti kosminiams kūnams iš savo orbitos ir juos nukreipti nuo Žemės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(37)
(3)
(34)

Komentarai (6)