Tamsiosios medžiagos sankaupų forma primena amerikietiško futbolo kamuolius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

buzas69 2010-05-01 20:34
Perskaiciau pavadinima, visa kita pats sugalvojau ir idomu pasidare ka tie mokslininkai vartoja as ten jokiu kamuoliu nematau
Indigo89 2010-05-01 20:35
Tai kaip as suprantu tamsosios medziagos paaiskinti vien dabartiniu formuliu neteisingumu, kaip kad kai kas bando spekuliuot, neiseis, nes tam tikrose vietose dabartine gravitacijos formule yra teisinga. Ji negalioje tam tikrais atvejais, kaip kad minetame galaktikos zvaigzdziu islaikymo savyje atvejyje.
laimonnas 2010-05-01 21:30
Zmogau, jei matytum, tai tu butum ne zmogus nes zmogui tiesiogiai neimanoma pamatyti Viskas prasideda nuo nezinojimo, arba tik pavadinimo perskaitymo kaip siuo atveju
Mitas 2010-05-02 01:32
Princeton - Prinstono universitetas.
Donceponse 2010-05-02 20:51
Logiškai mąstant jeigu visata plečiasi vadinasi tamsiosios medžiagos sankaupos turėtu arba augti proporcingu greičiu, arba ju tankis turėtu retėti. Kad jos augtu manau jas turėtu kažkas maitinti, kas mums dar toli gražu nėra žinoma. Vadinasi įtikinamiau, kad jų tankis retėja ir taip su laiku galaktikos turėtu pradėti paleidinėti žvaigždes, ko pasekoje visa visata tampa vientisa, dingsta galaktikos, aplinkui vien žvaigždės, taip pat susiformuoja nauji fizikiniai dėsniai.
Indigo89 2010-05-02 21:12
Uztenka, kad tos medziagos kiekis nesikeistu, bet butu per mazas viska islaikyti vienoje vietoje.
Donceponse 2010-05-02 21:36
Bet jeigu galaktikos tolsta viena nuo kitos tai nelogiška būtų manyti, jog medžiagos kiekis nepakinta, antraip manau jau dabar žvaigždės pažirtu tarpgalaktinėje erdvėje.
Rokas 2010-05-03 10:48
Kažkur girdėjau prielaida, kad ta tamsioji medžiaga (kurios niekas negali apčiuopti) yra kitos dimencijos arba kitaip tariant Spiritual Realm.
gagu 2010-05-03 10:48
Man atroda kad ta tamsioji materija tai paprasciausios juodosios skyles, arba labai masyvios juodosios skyles arba ju spieciai arba negitgi pakaktus neutroninius zvaigzdziu spiecio, nematoma bet sukelia labai didelia gravitacija. O kad ta tamsioji materija nepaveikiama sviesiosios materijos irgi dar neirodyta, cia panasiai gaunas apie akmeni skrieja tukstanciai plunksnu ir irodyk kad tas akmuo yra paveikiamas tu plunknu gravitacijos, juk visos plunksnos traukia ta akmeni is visu pusiu ir atroda kad tas akmuo stovi vienoj vietoj.
rwc 2010-05-04 18:50
Tamsiąją materiją veikia įprastos medžiagos gravitacija, tik tas poveikis labai menkas. Čia tas pats, kaip žmogus gravitaciškai veiktų Žemę. Tamsioji medžiaga, kaip ir įprasta, plečiasi su visa Visata. Jos kiekis nedidėja (nebent kitų energijos formų sąskaita), tik Visata dar per mažai išsiplėtusi, kad galaktikos neišsilakstytų. Kada nors taip atsitiks. Po to išsilakstys atskiri atomai. Amžina naktis... Amžinas miegas... Dėl to, kad Visata plečiasi greitėjančiai, ir tie TM kamuoliai yra pailgi atstumo nuo mūsų kryptimi. T.y., tolesni tų kamuolių kraštai "bėga" nuo mūsų greičiau, nei artimesni. Iš to taip pat galima spręsti, kad jie nesisuka, arba sukasi ypač lėtai. Taip pat, iš pailgumo galima susidaryti įspūdį, kokio jie dydžio, kad iš jų formos net Visatos plėtimosi greitėjimas matosi.