„Bus baisiausia vasara per pastaruosius 500 metų“. ES mokslininkai skelbia rimtą perspėjimą  ()

Pietų Europa ruošiasi katastrofiškai vasarai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Europa ruošiasi žiaurios sausros vasarai, kai kuriuose regionuose jau dabar trūksta vandens, o ūkininkai tikisi prasčiausio derliaus per pastaruosius dešimtmečius.

Dėl klimato kaitos regione darosi vis karščiau ir sausiau, o kelerius metus iš eilės besitęsiančios sausros išeikvojo požeminio vandens atsargas. Ispanijoje ir pietų Prancūzijoje dirvožemiai tapo sausi kaip pelenai. Žemas upių ir rezervuarų vandens lygis kelia grėsmę šios vasaros hidroenergijos gamybai.

Mokslininkai įspėja, kad vasarą temperatūrai kylant aukštyn, Europos laukia dar viena žiauri vasara po to, kai praėjusiais metais buvo užfiksuota karščiausia per visą istoriją, o tai paskatino sausrą, kuri, pasak Europos Sąjungos mokslininkų, baisiausia per pastaruosius 500 metų.

 

„Didelė sausra Pietų Europoje kelia ypatingą nerimą ne tik dėl ten gyvenančių ūkininkų, bet ir dėl to, kad dėl jos gali padidėti ir taip jau labai aukštos kainos vartotojams, jei ES produkcija bus gerokai mažesnė“, - sakė Komisijos atstovė Miriam Garcia Ferrer.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(41)
(-7)

Komentarai ()