Nacių „Enigmos“ kodą nulaužusio Alano Turingo matematinį modelį įrodė paprastas eksperimentas su sėklomis: kaip tai įmanoma?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-05-22 08:34
Nesuprantu kur čia genialumas, mažiau duodi maistinių medžiagų ir vandens prasčiau auga augalai. Kiekvienas sodininkas jums atliks tokį eksperimentą ir be straipsnyje paminėtos matematinės ekologijos, kad ir tai turėtu reikšti. O A. Tiuringo algoritmas ir pati skaičiavimo mašina buvo tikrai genialūs savo laikmečiui, mačiau meninį filmą ir keletą dokumentinių filmų ta tema.
ihouser 2023-05-22 08:58
Gal būt, originale yra nuotraukos, kurios paaiškina kas ten vyksta, nuo ko tie mokslininkai „apakę“. Bet nuorodos į originalą nėra, „pasieškok jei reikia“. O jeigu būtų nuoroda, greičiausiai paaiškėtu, kad darbą sėkmingai atliko pirmakursiai, nuo ko jie šokinėjo iš laimės.
Azys 2023-05-22 10:46
esmė ne sėklų sudygimę ar nesudygimę, o tame, koks gavosi bendras vaizdas jom sudygus. Tiuringo teorija matematiškai paaiškina morfogenetinius pokyčius, tarkim kodėl vieno medžio lapai skirtingos formos arba tie patys zebrai - kiekvieno raštas yra skirtingas, arba kodėl tos pačios rūšie medžių šakos auga vis kitaip. Straipsnį tik pora žodžių paminėta, kad prieš tai darė kompiuterinę simuliaciją, o po to nusprendė patikrinti su tom sėklom ir rezultatus gavo panašius, tai čia ir yra straipsnio esmė manau.