„Jis gali pažeisti absoliučiai viską“. Žmogus, kuriam oficialiai negalioja jokie įstatymai  ()

Kokias galimybes turės karalius Karolis III?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karalius yra aukščiau Jungtinės Karalystės įstatymų. Jis yra apsaugotas nuo baudžiamojo persekiojimo. Kitaip tariant, jis gali pažeisti visus valstybės įstatymus.

Karolio III net nebus įmanoma priversti pasirodyti teisme kaip liudytojui. Jis gali tai padaryti tik savo noru. Jam nebus taikomas informacijos laisvės įstatymas.

Karalius turi daug privilegijų:

  • oficialus titulas;
  • visiška finansinė parama jam ir šalia Bakingemo rūmų esančioms žemėms;
  • karališkos regalijos;
  • galimybė vairuoti automobilį neturint vairuotojo teisių ir leidimas viršyti greitį;
  • galimybė keliauti į kitas šalis be paso ir kt.

Karalius turi teisę nemokėti mokesčių. Tačiau Elžbieta II 1992 metais atsisakė šios privilegijos ir mokėjo mokesčius iki mirties, papildydama valstybės iždą. Tačiau po motinos mirties 2002 metais ji atsisakė sumokėti mokesčius, kai priėmė palikimą.

JK įstatymai sako, kad gulbės, gyvenančios Temzės upėje, priklauso karališkajai šeimai. Karaliui priklauso delfinai, banginiai ir eršketai, gyvenantys šalį skalaujančiuose vandenyse.

 

Britai žino, kad karališkosios šeimos veikla siekiama pagerinti savo tautos gyvenimą. Kiekvienas karališkosios šeimos narys dirba šalies labui ir nuolat vykdo labdaringą veiklą: kuria fondus, prižiūri individualias programas, kurios sutampa su jų pačių interesais. Pats karalius Karolis III užsiima su ekologija susijusiomis programomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()