Ispanijoje veido transplantavimą patyręs pacientas jau sudalyvavo spaudos konferencijoje (Video)  (4)

Ispanas, kuriam atlikta dalinė veido transplantavimo operacija, praėjusį antradienį pirmą kartą pasirodė viešai. Jis spaudos konferencijos metu apkabino jį operavusį chirurgą ir padėkojo donoro šeimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pacientas, kuris visuomenei kol kas pristatomas tik Rafaelio vardu, Sevilijos Virgen del Rocio ligoninėje vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo sunkiai. Tačiau gijimo pažanga akivaizdi, atsižvelgiant į tai, kad jam šį sausį teko patirti 30 valandų trukusią sudėtingą operaciją. "Noriu padėkoti donoro šeimai ir medikų komandai", sakė Rafaelis, kurio tolesnis gydymas bus atliekamas jau namų sąlygomis. Ligoninės atstovai pilno paciento vardo ir amžiaus neatskleidžia, saugodami jo privatumą.

Gydytojams teko pakeisti du trečdalius žemutinės paciento veido dalies, kadangi veido formą buvo stipriai sudarkę dėl įgimtos ligos susiformavę gerybiniai augliai. Ligoninės plastinės chirurgijos centro vadovas Tomas Gomez Cia teigė, jog Rafaelis pats paprašė susitikimo su žiniasklaidos atstovais, norėdamas patenkinti jų smalsumą ir tikėdamasis, jog viešas pasirodymas paskatins donorystės plėtotę. Konferencijos pabaigoje jis taip pat paprašė žiniasklaidos gerbti jo privatumą. "Aš noriu gyventi ramiai", sakė Rafaelis.

Paciento dar laukia ilgi reabilitacijos mėnesiai, tačiau jau dabar ispanas gali lūpomis atskirti karštį ir šaltį, taip pat jaučia lūpų skausmą. Po operacijos jis sėkmingai atpažino save veidrodyje . Gomez Cia teigimu, jis buvo patenkintas rezultatu. "Jis ne tik patenkintas tuo, kad jau pats į save nebežvelgė kaip į monstrą - jam patiko ir tai, kad jis atrodo jaunesnis".

Praėjusį mėnesį Barselonos ligoninėje atlikta pirmoji pasaulyje viso veido transplantavimo operacija, kuri buvo 11 tokio tipo visame pasaulyje. Kitos atliktos Prancūzijoje, Kinijoje ir JAV. Rafaelis yra antrasis pacientas, kuriam dalinė operacija atlikta Ispanijoje. Daugiau apie spaudos konferenciją žiūrėkite video (pradžioje įterptas reklaminis intarpas).

 

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: