Veido netekusiai merginai bus persodintas veido protezas (Video)  (9)

Prieš dešimtį metų Chrissy Steltz prarado akis, nosį ir dalį veido - tai įvyko, kai kitas paauglys į ją iššovė iš pusantro metro atstumo. Sužeidimas buvo sunkus, bet ne mirtinas. Nors tokio tipo protezo persodinimo operacija Oregone (JAV) laikoma kosmetine ir nekompensuojama, jos gydytojo ir rėmėjų dėka ji pagaliau galės gyventi be veidą dengiančio raiščio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chrissy Steltz šiuo metu sveiksta po pirmosios iš trijų operacijų, kurios turėtų radikaliai pakeisti jos kasdienį gyvenimą. Operacija atlikta "Legacy Emanuel Hospital" ligoninėje praėjusį trečiadienį. Pirmą kartą nuo lemtingojo šūvio Steltz pradėjo kvėpuoti per nosies oro takus. "Tai taip gaivu, įspūdis toks, tarsi radau kažką tokio, ką buvau seniai pametusi", dalinosi įspūdžiais Steltz, gulėdama palatos lovoje. "Negaliu sustoti. Toks geras jausmas kvėpuoti pro nosį". Nuo pat 1999 metų ji gyvena be akių, nosies ir dalies veido. Mergina sužeista vogtu 12 kalibro medžiokliniu šautuvu, šauta iš pusantro metro atstumo ir tik visai atsitiktinai nebuvo kliudyti jos smegenys. Nelaimė įvyko nepilnamečių paauglių vakarėlyje, kuriame buvo vartojamas alkoholis. Žaizda ilgą laiką buvo slepiama po specialia kauke. "Aš turiu dešimtmetę seserį, ir visada ją mokiau, jog tikrasis grožis slypi viduje", sako mergina. Pagaliau jai bus persodintas veido protezas, ir kaukės tikriausiai jau nebeprireiks. Įvykis nesunaikino jos noro gyventi. Dabar Chrissy jau kurį laiką moko aklus vaikus gyvenimo įgūdžių. "Gyvenimas yra toks, kokį jį sukuri", sako Chrissy. Dabar ji kartu su savo gyvenimo draugu Jeffrey, kuris taip pat neturi regėjimo, augina savo dviejų mėnesių amžiaus kūdikį, o tai jos nuomone nepalieka vietos savęs gailesčiui. "Vien tai, kad kažkada gyvenime tau atsitiko tragedija, dar nereiškia, kad gyvenimas baigėsi", sako mergina.

Operacijos Steltz atliekamos tik po dešimties metų - sveikatos draudimo organizacija "Oregon Health Plan" pagal savo įstatus tokią procedūrą laiko kosmetine. Tačiau jos gydytojas Eric'as Dierks'as nemokamai teikia chirurgo paslaugas, o trūkstamas lėšas paaukoja kiti žmonės.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)