JAV didelės permainos. „Atleistas generolas Milley. Bidenas keičia nuomonę dėl karo.“  (4)

Bidenas pasirinko „vanagų“ ​​pusę ir tai yra gera žinia Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamoji „taikos partija“, pasisakiusi už Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą kėlimą prie derybų stalo, Vašingtone patyrė rimtų nuostolių. Vienas aršiausių jos atstovų – generolas Markas Milley – buvo atleistas. Jis neteko JAV kariuomenės Jungtinio štabo vadų pirmininko posto.

Į svarbų personalo sprendimą atkreipė dėmesį tinklaraštininkas, buvęs aukšto rango Rusijos Federacijos vyriausybės narys, o dabar opozicijos narys Alfredas Kochas savo „Telegram“ kanale.

Paskutinį kartą Milley dalyvavo Rammštein susitikime gegužės 25 d. Ten jis pasižymėjo pasikeitusia retorika. Jei anksčiau generolas karą vertino labai atsargiai, tai susitikime staiga pareiškė, kad Rusija neturi šansų laimėti.

Kocho teigimu, Milley buvo vienas pagrindinių „balandžių partijos“ atstovų Baltuosiuose rūmuose. Kartu su savo bendražygiais, CŽA direktoriumi Robertu Burnsu ir JAV prezidento patarėju Jake'u Sullivanu, jis bandė pritraukti Kyjivą ir Maskvą prie derybų stalo, kad karas būtų įšaldytas. Ši grupė neatmeta teritorinių nuolaidų iš Ukrainos.

Milley atleidimas rodo, kad Bidenas pasirinko „vanagų“ ​​pusę. Ir tai yra gera žinia Ukrainai. Amerikos lyderis netrukus dalyvaus naujuose rinkimuse ir jam reikia jei ne visiškos Ukrainos pergalės kare šiais metais, tai bent radikalių pokyčių.

 

„Balandžių“ partija patyrė rimtų nuostolių. Dabar „vanagai“ gynybos ministro Lloydo Ostino ir valstybės sekretoriaus Anthony Blinken asmenyje yra „ant bangos“, o galbūt Amerikos karinė pagalba Ukrainai taps dar svaresnė“, – rašė Kochas.

Milley pakeis generolas Charlesas Brownas, vadovavęs JAV oro pajėgoms. Svarbu tai, kad jo paskyrimas sutapo su sprendimu aprūpinti Ukrainą Vakarų naikintuvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(271)
(3)
(268)

Komentarai (4)