[ŽT] Izraelyje ukrainietėms bandė uždrausti kalbėti ukrainietiškai. Kas nutiko po akimirkos (Video)  ()

Izraelyje sporto salės darbuotojas bandė uždrausti ukrainietėms tarpusavyje kalbėtis ukrainietiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Čia vaikšto rusai. Ar dabar mane suprantate?“. Izraelyje skandalas kilo dėl to, kad vietinis rusas, dirbdamas sargu sporto salėje, uždraudė merginoms iš Ukrainos kalbėti ukrainietiškai.

Įsikišus administracijai, jis buvo priverstas atsiprašyti. Ukrainos kariuomenės kovotojas Vitalijus Ovčarenko apie skandalą prabilo savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“.

 

Jis taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kurį ukrainietės nufilmavo mobiliojo telefono kamera. Paskelbtuose kadruose prie merginų prieina sporto salėje esantis vyras ir pareiškia, kad jos gali kalbėti ukrainietiškai namuose, bet ne viešose vietose.

„Gatvėje, namuose galima pasikalbėti. Ar dabar mane suprantate? Čia vaikšto rusai. Kalbėti galima tik taip, kad niekas negirdėtų“, – sakė jis. Pastebėtina, kad įsikišus administracijai vyras antrą kartą priėjo prie merginų ir atsiprašė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()