Mesta 45 000 saugumo pareigūnų. Dreba visa Prancūzija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AJ 2023-07-03 15:43
Man atrodo, Makaronui reikia maziau trinti. Is kur pas paprasta policininka mini uzi automatai, tikrai ne is gero gyvenimo. Nebereikalo ji vadina Putino psichologu. Kai tik kazkas blogai, matai reikia skambinti iskart psichologui, kad isprestu dvasines problemas. Galetu tiesiog atsistatydinti ir visos riausios baigtusi iskart.
immortallt 2023-07-03 16:22
Panašu, kad riaušės čia ne dėl to vaikinuko (nemačiau viešai kas ten įvyko, ir kodėl nušovė, omeny ginklą išsitraukė, priešinosi suimamas, ar į sprunkantį automobilį šaudė ar tiesiog šaltakraujiškai nušovė), ar realiai nebaudžiamai pasiautėti naudojasi proga. Šiaip tiesiog brutalia jėga reikia stabdyti. Jei iš kokio molotovo pradeda mėtytis ir gali nukauti nepataikydamas į aplinkinius - nukauni. Jei plėšia parduotuves - ramia sąžine nušauni. Porą taip nukausi, baigsis visi išsikalinėjimai. Čia nusikaltėliai, ne protestuotojai.
Benediktas 2023-07-03 16:56
Aš irgi manau, kad Prancūzai per daug toleruoja vandalistus. Nežinau ar nušaut reikia, bet pasodint reiktų bent meteliams, jei molotovo koktelius mėto. į parduotuvęs ir mašinas. Tas gi paskui kompensuojama iš visų pinigų. Draudimai juk irgi iš įmokų gyvena. Didina rizikas, auga įmokos.
Pumper 2023-07-03 17:01
Eilinį kartą pacukas be teisių pavojingai vairavo, buvo sustabdytas policijos ir pabėgo, gaudynių metu kelis kartus per raudoną šviesoforą praskrido, kol įstrigo kamštyje. Tada policija apsupo mašiną ir vienas išsitraukęs ginklą atsirėmę iš šono ant kapoto, kad anas nesugalvotų nuvažiuoti, bet kadangi durnas pacukas, tai užspaudė gazą ir policininkas tas policininkas iššovė - gal dėl to, kad mašina pajudino jo rankas. O riaušininkai tuo naudojasi progai naikinti ir vogti svetimą turtą, gi policininkas buvo iškart suimtas, tai nėra dėl ko "protestuoti" neteisybės, o ir kažkokių reikalavimų jie neišreiškė.
lizunas 2023-07-03 19:57
Verta paminėti ne pirmą kartą pakliuvęs be teisių ir susijęs su narkotikų platinimu (stebėtas lyg buvo)
mixed 2023-07-03 20:38
tai kad ten tie riausininkai visi laukiniai suvaziave bedarbiai pasalpiniai..
Dannas3 2023-07-03 21:09
Tai ka tu siulai, tai tas pats kas gesinti gaisra benzinu. Laisvai galinti isplisti, kad ir protestuotojai be skrupulu pradetu zudyt tramdytojus. Pasidomek kas per velniava dejosi Kinijoj per tiananmeno zudynes. Cia tokia lose lose situacija, su vienintele viltim, kad viskas nuslugs su laiku.
HardAxe 2023-07-03 23:19
Nu nžn, gaudynių metu turėtų būti normali oficialiai deklaruojama praktika jei akivaizdžiai bėgo, pasigavus automobilį peršauti ratą arba radiatorių jei kokia fūra, o tada jau kalbėtis toliau. Dabar vis pasitaiko nesąmonių vienur ar kitur.
kestutisz 2023-07-04 00:56
Tai, kad čia pas juos normalus nacionalinis sportas tie protestai. Bėda būtų jei kada nustotų protestuoti.
immortallt 2023-07-04 12:34
HardAxe, lengva pasakoti, apie pataikyti į padangą, kai automobilis juda. Esmė ta, kad tai buvo nusikaltėlis, kuris bėgo nuo policijos. Atidengti ugnį turi PILNĄ teisę. Realiai tikiuosi suimtas tik dėl to, kad suteikti mažiau priežasčių protestams. Jei nubaus pareigūną, tada nusikaltėliai laimėjo. Tas, kuris mėto molotovo kokteilius, naikina svetimą turtą yra pavojingas visuomenei. Jo stabdymas, jei nestoja perspėjus šūviu į viršų turėtų būti normali praktika. Pareigūnai ar aplinkiniai neturėtų rizikuoti savo sveikata ar gyvybe dėl kažkokio idioto sumaniusio pašėlti. Nesakau, kad šaudyti reikia išdaužiusį stiklą, bet suimti tokį, išrašyti baudą 10x žalai + žalos atlyginimą + riaušių tramdymo išlaidų dalį - būtinai. Šaudyti reikia tuos, kurie kelia pavojų aplinkiniams. Mėtosi akmenimis - guminėmis kulkomis, ne vandeniu. Molotovais ar petardomis - koviniais ginklais. Padeginėja automobilius, parduotuves ar pan. - tie patys molotovai. Priešinasi suimamas sukeliant pavojų - kovinis ginklas. Lietuvoje irgi absurdas buvo, kai muitinės pareigūnai vijosi kontrabandininkus, tie bėgo ir per miestelius sukeldami pavojų aplinkiniams, pareigūnas bandė pataikyti į padangą, bet ant galinės sėdynės gulėjo nusikaltėlis ir gavo kulką. Žuvo darydamas nusikaltimą. Pareigūnas dėl kažko neva kaltas, kai realiai medalį turėtų jam kabinti ir premiją skirti. Jei nestoja - slepia nusikaltimą, ir nežinai kokį - ginklus veža, maskolių kariai/šnipai įvažinėja, narkotikus veža ar lavoną bagažinėje. Protestavimas nėra turto niokojimas. Čia yra vandalizmas, protesto jokio nėra. Protestas yra pretekstas vandalizmui, kad atsakomybės išvengti arba gauti labai švelnią, jei ir nučiups tave. O turėtų kaip tik būti sunkinanti aplinkybė, kai protesto metu vagystė, kad ir smulki, automatiškai užtrauktų baudžiamąją atsakomybę su kalėjimu nuo 2 metų. Už vandalizmą nuo 5 metų. Ir nebeliktų tokių nesąmonių. Kaip ir JK susitvarkė su riaušėmis po futbolo varžybų. Kada buvo paskutinės? Anksčiau vos ne po kiekvienų varžybų rimtesnių.
kestutisz 2023-07-04 16:35
O tai per žymiąją revoliuciją iš ko barikadas statė? Tvarių popierinių dėžių atsinešė? :) Tuo metu tai taip, buvo visiškas vandalizmas, valdžios negerbimas ir t.t. ir pan.
immortallt 2023-07-04 16:50
Kokia čia ta žymioji? Nes žymių žinau ne vieną, ir per jas šaudė į civilius, ne esmė, kad neva nešaudoma. Ir ne esmė, kad barikadų įrengimas nekelia pavojaus kitiems. Tai dabar pasakysi, kad normalu ir teisėta yra padėginėti pastatus, automobilius, siekti sužaloti ar žudyti pareigūnus, nes vat gali būti ir neteisėtos valdžios vertimas vykdomas naikinant svetimą turtą? Whataboutism'o karaliumi bandai patapti?
Benediktas 2023-07-04 17:09
Net Kremliaus režimą verčiant nėra prasmės deginti mašinas ir parduotuves. Tai nieko neduoda - tai sudegintas privataus sektoriaus turtas. Per Prancūzijos D. revoliuciją vienos didžiausios priežasčių buvo socialinė nelygybė - tai galima suprasti, jei kažkas norėjo naikinti turtuolių turtą. O čia, kad policija nušovė - privatus turtas niekuo dėtas.
qrad 2023-07-05 00:13
Ten jau Prancūzijoje visiška norma pasidarė , kad laiks nuo laiko laukiniai išeina į gatves ir viską niokoja, jiems tik mažiausio preteksto reikia. Tokie patys dalykai vyksta ir Švedijoje Malmėje, kur tu laukinių koncentracija didžiausia. Štai prie ko priveda tokia politika, kai per nekontroliuojama migracija prisileidi visokių dykaduoniu parazitų iš trečiųjų šalių.
immortallt 2023-07-05 07:48
Problema ne migracija nekontroliuojama, o esama sistema, kuri privilioja atitinkamus žmones. Kokius žmones privilioja, indikuoja, kokią visuomenę formuojame iš jau esančių. Mokam pinigus už nieko neveikimą - dykaduoniai ir atvaro. Jei mokėsi pinigus tik už darbą, dykaduoniai aplenks tave iš toli.