Suomija kai ką padarė. Rusai nešdinasi masiškai  ()

Rusai aktyviai pardavinėja savo vasarnamius ir namus Suomijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbimai apie vasarnamių ir namų pardavimą masiškai pasirodė po to, kai buvo paskelbta apie griežtinamas Rusijos nekilnojamojo turto savininkų įvažiavimo į šalį taisykles.

Tai liudija Rusijos skelbimų svetainės „Avito“ duomenys. Kaip parodė OBOZREVATEL stebėjimas, vasarnamių ir namų kainos svyruoja nuo 1,5 milijono rublių iki 139 mln. rublių (15 tūkst. - 1,4 mln. eurų), priklausomai nuo turto būklės, vietos ir sklypo dydžio.

Nuo 2023 metų vasaros pradžios rusai paskelbė kelias dešimtis tokių pranešimų. Tai, kad tai rusai, liudija ne tik skelbimo patalpinimas rusiškame tinklalapyje, bet ir noras priimti mokėjimą rubliais.

Kai kurie pardavėjai aiškiai nurodo, kad norėtų iškeisti namus Suomijoje į nekilnojamąjį turtą Rusijoje. Pavyzdžiui, namo pardavėjas Rautjärvyje svarsto galimybę keistis nekilnojamuoju turtu Sankt Peterburge arba Leningrado srityje.

Kaip rašo „Yle“, Suomijos nekilnojamojo turto bendrovės „Remax“ atstovas Mika Laitinenas žino apie rusų norą parduoti suomišką nekilnojamąjį turtą arba jį iškeisti Rusijos Federacijoje. Anot jo, nekilnojamojo turto agentui Suomijoje dirbti su Rusijos pardavėjais, kurie taip pat gyvena Rusijos Federacijoje, nelabai apsimoka.

Tai yra, rusams gana sunku atsikratyti namų Suomijoje, todėl jie turi kreiptis į skelbimų svetaines. „Negalime parduoti turto, jei jie neturi banko sąskaitos, į kurią galėtų pervesti pinigus“, – sako Laitinenas.

Kokius apribojimus taiko Suomija?

 

Valstybės tarybos Užsienio ir saugumo politikos komitetas ir Suomijos prezidentas Sauli Niinistö birželio pabaigoje svarstė naujus apribojimus rusams atvykti į Suomiją ir naudotis Šengeno erdve per Suomiją. Pakeitimai pirmiausia palies nekilnojamojo turto savininkus. Pagal galiojančias taisykles Rusijos nekilnojamojo turto savininkui leidžiama vykti į Suomiją, jei pastatui reikalingas remontas. Tačiau ši taisyklė vis dar yra deklaratyvi.

Naujoje apribojimų versijoje procedūra bus sudėtingesnė. „Savininkai turės įrodyti, kad objekto priežiūrai ar remontui reikia jų buvimo“, – aiškino Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio skyriaus vedėjas Jussi Tanneris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(322)
(9)
(313)

Komentarai ()