[ŽT] „Paima net iš kiemo.“ Paaiškėjo, kodėl Vokietija pradėjo masiškai konfiskuoti automobilius  ()

Rusijos Federacijos piliečiai masiškai skundžiasi dėl Vokietijos muitinės tarnybos konfiskuojamų automobilių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-06 [ŽT] „Paima net iš kiemo.“ Paaiškėjo, kodėl Vokietija pradėjo masiškai konfiskuoti automobilius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos muitinė konfiskuoja automobilius su rusiškais numeriais. Dabar net asmeniniai rusų automobiliai Vokietijos teritorijoje yra uždrausti. Apie tai pranešė prokremliškas leidinys „RBC“, remdamasis Vokietijos muitinės komentaru, skelbia Dialog.UA.

Vokietijoje pradėtas taikyti reglamentas, draudžiantis į ES įvežti daugybę rusiškų prekių, įskaitant automobilius. Draudimas taikomas ir asmeniniams į šalį atvykstančių rusų automobiliams. Jie jau konfiskuoja įrangą, apie tai patys rusai rašo internete. Pažymima, kad būtent automobiliai su rusiškais numeriais yra konfiskuojami.

Reglamentas priimtas dar 2014 m., reaguojant į Rusijos karinę agresiją Kryme ir Donbase. Tačiau informacija apie pirmuosius automobilių konfiskavimo atvejus pradėjo sklisti tik dabar, kai Europos Sąjunga priėmė 11-ąjį sankcijų Rusijos Federacijai paketą.

Be automobilių liks ir tie rusai, kurie, gyvendami Vokietijoje, nusprendė palikti rusiškus numerius. Automobilį iš vieno iš šių žmonių paėmė tiesiai iš jo paties namo kiemo Hamburge.

 

Teoriškai šiandien rusiškų automobilių buvimas visoje Europos Sąjungoje yra draudžiamas. Tačiau informacija apie konfiskavimą kol kas ateina tik iš Vokietijos. Panašių veiksmų turėtume tikėtis ir iš kitų Europos šalių valdžios, kurios nesižavi agresyviu Maskvos elgesiu.

Rusams, nusprendusiems vykti į vieną iš ES šalių, nerekomenduojama vairuoti nuosavų automobilių. Jiems teks kreiptis į automobilių nuomos įmones, arba naudotis viešuoju transportu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(256)
(9)
(247)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()