Tai jau bėda. Kodėl Lietuvoje namuose apsigyvena visaėdės faraoninės skruzdėlės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-07-10 08:10
Pas mane sode ir po trinkelėm juodų mažų skruzdėlių daug. Lokaliai sunaikinti židinius padeda tik tokios priemonės kurios iškarto nužudo jas, kaip rašė actas ir panašios stiprios medžiagos. O visi tie talko miltukai iki pirmo lietaus, ar net rasos ir nebeveikia. Aš supratau, kad jų visų iš viso sklypo nesunaikinsi nei jokiom priemonėm, net jei sumaikinsi vėl ateis iš aplinkinių sklypų. Dar mastau, kad reikia kažkokios gaudyklės prie cheminio "ginklo" paraleliao, kas jas trauktu pvz sirupas. Esu mates netgi tokia gaudyklę pasidariusią beveik atsitiktinai gamtoje, numestam ne vietoje butelyje buvo like truputi kažkokio saldaus vyno, tai girtų skruzdėlių toje bonkėje buvo kokia 200 ml palei tūrį. Toks kiekis jau šis tas.
immortallt 2023-07-10 08:40
Na išnaikinti kieme tikrai nereikia. Kažkiek kontroliuoti turbūt ne pro šalį. Namie svarbiau jų atsikratyti. Yra dabar spąstai pirkti, man visai efektyviai suveikė. Pernai rado plyšelį prie durų sujungimo kažkur žvalgai. Pastačiau dėžutę su lėto veikimo nuodais. Po pastatymo dar kelios dienos viena kita pasirodydavo, po savaitės dingo su visam. Nuodus parneša į lizdą ir ten išnuodija visą lizdą. Yra dabar dar geliniai, kurie sako, kad dar veiksmingesni, bet neprireikė.
bahuriux 2023-07-10 11:08
Lėto veikimo nuodai turbūt boro rūgštis su kažkokiu sirupu. Boro rūgštis patys efektyviausi tarakonų nuodai kiek žinau. Tarakonai irgi socialūs vabalai "bučiuojasi", parneša į savo buveines ir numarina net ir kitus. Reikia virti ant lėtos ugnies kiaušinį 2 valandas, tada imi trynį ir du gramus boro rūgšties, tada kokiam mažam inde 15 minučių trinti su šaukšteliu, būtinai ilgai trinti, kad išsimaišytu, kitaip neėda jei neišmaišyta. Tik su tokiais nuodais galima išnaikinti tarakonus iš viso daugiabučio namo. O kas ten per lėto veikimo nuodai pirktiniai, ar turi kokį pavadinimą?
immortallt 2023-07-10 12:01
Nelabai žiūrėjau į pavadinimą, tiesiog kai kainuoja 1-5€, tikrai nesiruošiu kažką pats daryti, kai viskas pateikta patogioje pakuotėje. Man rodos paskutinį kartą pirkau Depo. Dar va su širšėmis turėjau problemą, įsimetė į sandėliuką lauko 3 lizdai. O ten ir darbuotis reikia, ir mažas vaikas netoli migdomas. Tai Bros spec. purškalas. Per 5 metrus gali purkšti (pradžioje galvojau nesąmonė), tai irgi labai efektyviai. 15 sekundžių darbo vakare, ryte nė kvapo pačių širšių, lizdai išmirę. Ką noriu pasakyti, yra pakankamai tikslingai ir efektyviai veikiančių preparatų nuo kai kurių vabzdžių. Deja nuo erkių nelabai ko yra...
lizunas 2023-07-10 12:03
Bross milteliai yra (tikriausiai net Maxima prekiauja), tuomet pradėjo Baltic Agro prekiauti, Depo prie kasų netoli net sukrovę tik nepamenu brend, tie veiksmingi. MKDS’o ATAKA veiksmingi (dvi rušys yra). Depo, senukuose, mkds prekyboj ir t.t. dar ir Detia galima rasti, ten dviejų rušių tai pat veiksmingi.