„Jie tiki beprotiškais dalykais.“ Rusijai smogė „zombiada“  ()

Rusija pralaimi fronte ir pradeda byrėti, tačiau visuomenė to nemato. Daugumą apakina propaganda, kuri, deja, vis dar puikiai veikia tiesiogiai vidaus rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas tai pažymėjo „24 kanalui“.

Jis pateikė „zombiados“ subyrėjimo sąlygas.

„Zombiada išlieka Rusijos vidaus rinkoje. Žmones taip „užkabina“ tai, ką jie pamato ir išgirsta iš propagandos, ir jie tuo tiki. Jie tiki beprotiškais dalykais. Normalios smegenys atsisako tuo tikėti, bet čia susiduriame su auditorija, kuri propaganda buvo maitinama ketvirtį amžiaus“, – sakė Feiginas.

Pasak Feigino, Rusijoje yra keli visuomenės sluoksniai. Vienas iš jų netiesiogiai tiki skelbiama informacija. Tačiau kitas nuoširdžiai įsitikinęs propagandos tikrumu. Tokia visuomenė yra „garsi ir gana agresyvi“. Iš čia vadinamieji savanoriai eina į frontą.

„Jie [propagandistai – Red.] dirba savo darbą. Nesu tikras, ar kontrpropaganda čia ką nors gali padaryti“, – pabrėžė žmogaus teisių aktyvistas.

Feiginas mano, kad dabartinė propaganda Rusijoje gali subyrėti, pasikeitus valdžiai. Bet įdomiausia, kad šie propagandistai niekur nedings. Jie tiesiog „persiaus“ ir pagal naujus metodinius nurodymus kalbės priešingai nei anksčiau.

 

 

„Propaganda Rusijoje gana jautri – jie visada laukia kažkokio leidimo. Jie [propagandistai – Red.] toliau kalba iš inercijos, kai staiga prasideda Prigožino maištas. Kitą dieną jie kažką murma, kol gauna metodinius nurodymus. Tą patį jie turėtų gauti iš naujosios vyriausybės“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()