Ukrainoje skandalas. Sužinojo, kur dingsta valstybės pinigai  ()

Užuot pirkus ginklus, bepiločius orlaivius ir amuniciją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, biudžeto lėšos išleidžiamos prieštaringiems projektams, kurių įgyvendinimas gali palaukti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo metu Ukrainos vyriausybė skelbia milijardinius konkursus projektams, kurių aktualumas kelia abejonių.

Tuo pat metu šalis agresorė auųgina savo pajėgas naujiems smūgiams. Apie tai rašo „Telegram“ kanalas „Labas vakaras, mes iš Ukrainos“ ir pateikia neracionalaus biudžeto pinigų leidimo pavyzdžių.

Vienas jų – Kyjivo Obolonskio rajone, Bogatyrskaya ir Polyarnaya gatvių sankirtoje esančio transporto mazgo rekonstrukcija, kainuojanti 1,3 mlrd. grivinų (apie 32 000 000 eurų).

Kitas švaistymo pavyzdys – Lvivo srities Novojavorovsko miesto tuščio stadiono remontas už 92 mln. (2,2 mln. eurų). Taip pat Nacionalinio muziejaus „Memorialas Holodomoro aukų atminimui atminti“ statyboms užbaigti Ukrainos vyriausybė nusprendė išleisti 573 mln. grivinų (apie 14 000 000 eurų).

„Gal aš kažko nesuprantu, bet šahedai ramiai skrenda į sostinę, o šis muziejus, kol vyksta karas, bet kurią akimirką gali būti sugriautas. Ir kitas klausimas, kodėl jį reikia remontuoti būtent dabar, jei jis taip ilgai stovėjo. „Gerai, 90 metų jubiliejus, bet buvo ir visi kiti. Įdomu tai, kad argumentas būtų toks pat, jei liaudies deputatas paaiškintų Holodomoro muziejaus statybos svarbą kariuomenei iš Bachmuto krypties asmeniškai?“ - rašoma kanale, atsakant į liaudies deputato Nikitos Poturajevo pareiškimą apie būtinybę baigti statyti Holodomoro muziejų, kuris buvo sumanytas prie prezidento V. Juščenkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(6)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: