Septyni Japonijos megaprojektai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evaldas 2010-06-15 13:09
Na jei bent viena is tokiu projektu igyvendintu, likciau maloniai nustebintas : )
Zergas 2010-06-15 13:22
tokio masto projektai taps realybe tuomet kai statybose bus pradeti naudoti robotai.
Epsilon 2010-06-15 13:37
Nuostabu, norėčiau bent vieną iš šių projektų pamatyti savo akimis
An0nym0us 2010-06-15 13:41
Tiesiog nuostabus japonų mokslininkų mąstymas. Žmonių rasė turėtų rimtai užsiimti panašiais projektais ir atskiri individai turėtų dirbti rasės vardan (kartais pamiršdami net savo individualius poreikius). Dabartinė situacija tiesiog apvergtina - kiekvienas rūpinasi tik savo menkaverčiais interesais, pagrįstais vartojimu. Daugelyje sričių matomas regresas. Nyksta žmogiškumas, moralinės vertybės. Kartais darosi pikta, kad žmonės kuo toliau, tuo labiau darosi "tūpomis" ir savanaudiškomis būtybėmis. Labai norėčiau, kad iškiltų didžiulė universali grėsmė (bet kokia) visai žmonijai ir jos išlikimui. Gal tada pagaliau susivoktume ir pradėtume dirbti kartu, eiti ta pačia linkme.
alkaponas 2010-06-15 13:53
nepamirso space elevator ?
Wolfy 2010-06-15 14:12
Geriau nereikia tos universalios gresmes pasauliui musu,nes is to tikrai nieko gero neiseis. I tema,tai cia daugelis projektu visai realus atrodo ateityje,ypac tas su zemes teritorijos taupymu.
pinkiss 2010-06-15 15:26
pirms projekts tai nemirtingiausias zinant kad japonija kenc nuo daznu zemes drebejimu.
Gatsu 2010-06-15 15:37
Yep, visiskai sutinku su tavo nuomuone. Galetu iskilti kokia gresme, kuria norint iveikti tektu visiems dirbti is vien. Asmeniniai rupesciai bei kiti menkniekiai butu pamirsti. Filmuose tai galima daznai pamatyti, bet tai tik filmai.
Nocturne 2010-06-15 16:52
Turime pripažinti realybę – žmonės kaip rūšis turi gebėjimų drastiškai lėtinti ir visiškai paralyžiuoti progresą dogmatiškomis pasenusiomis socialinėmis struktūromis. Ką galima pasiekti su tokiu mentalitetu? " Kitaip tariant- socialinė stratifikacija ir nelygybė. Kol gyvensime monetarinėje sistemoje, ir kol bus THE HAVES, AND HAVE NOTS, tol žmonės negyvens vienybėje. Pašalinus iš sistemos pinigus, pasišalins ir didžioji dalis nusikaltimų, kultūrinių iškrypimų, tokių kaip induvidualizmas, ir didžiausias progreso stabdys- Pelno motyvas. Reikia pripažinti, jog mūsų technologinės galimybės smarkiai lengia kultūrines vertybes. Laikas pažiūrėti į pasaulio problemas iš kito rakurso. Pirmas projektas kurį tie japonai galėtų apsvarstyti tai yra "Veneros" projektas. Anapus karo, skurdo ir politikos.
Atavar 2010-06-15 17:21
Geriau nenorek. Grazu buna tik filmuose... Taigi ka turime? Kruva teiginiu, kurie niekuo nepagrysti. Pabandom sau trumpai atsakyti i 8 klausimus ir pamatysime, kad dazniausiai (visada?) neturesime ka priespastatyti. Jei visus teiginius invertuotume - gautusi gan teisingas komentaras
blizzard 2010-06-15 18:17
Na kas liečia žmonės kurie tampa tūpais ir savanaudžiais, manau kad tas tik į naudą. Savarankiškumas gerai, žinoma nepamirštant žmogiškų vertybių. Iš tų visų projektų nerealiausias man atrodo piramidė ir mėnulio žiedas. Žinoma ateityje viskas bus įmanoma, bet asteroidai vis dar didelė problema. Kas liečia tuos ežerus tai manau kad ten irgi nesamonė vien dėl to kad tie ežerai dėl įvairių smėlio audrų laikui bėgant taps seklūs ir juos aptarnauti prireiks daug pinigų ir resursų. Požeminis miestas žemės drebėjimo atveju galės tik paguosti žmones kurie gyvens jame tai tiek
An0nym0us 2010-06-15 18:45
Trumpai pamąstęs, tokių laikotarpių, deja, neprisiminiau nei vieno. Tiesiog žmogiškumas niekada nebuvo aukštumoje, o bėgant laikui rasė turėtų ugdyti savo moralės suvokimą. Kadangi tokos pažangos nėra arba ji yra minimali, galima sakyti, kad šiuo aspektu dabartinė visuomenė mažai kuo skiriasi nuo Viduramžių ar kitų laikotarpių visuomenės. Kitus jūsų klausimus pakomentuosių kiek vėliau, kadangi dabar neturiu tiek laiko, kiek norėčiau.
Stebėtojas 2010-06-15 19:15
Pabūsiu aš ta sena varna, kuri prikranksi Saulės energija bus transformuojama į elektrą ir perduodama kabeliais į paskirstymo centrus, kurie bus išdėstyti nuolat į Žemę pavidalu bus siunčiama mums. Taigi, Mėnulis atsitukęs, o energija jau lazeriais perdavinėjma (įdomu, kurioje lazerio vietoje ji kaupiama).
Atavar 2010-06-15 19:18
Taigi apibendrinant galima butu teigti, kad visgi joks regresas nevyksta. Jokia is anksciau minetu formu. Zmonijos istorijoje praktiskai negalima rasti laikotarpio kuris butu kazkuom pranasesnis uz esama. Panasios kalbos apie "puvancia ir degraduojancia visuomene" "nykstanti zmogiskuma ir morale" ir pns tera is pirsto lauztas teiginys neatlaikantis jokios istorines kritikos. Greiciau, kaip tik priesingai. Zmonija progresuoja, ir progresuoja didejanciu tempu. Ties siuo tasku jau galima butu megzti diskusija, kad progresas vyksta neproporcingai ir netolygiai. T.y technologinis/intelektualinis progresas ima smarkiai lenkti dvasini/moralini zmonijos progresa. Ir atotrukis dideja geometrine progresija. Butent sio atotrukio didejimas ir kelia zmonijai didziausia gresme. Dvasines/moralines vertybes nepajegios keistis tokiais tempais, kokiais musu gyvenima keicia technologinis progresas. Galbut jos net nepajegios tai daryti? Zmogus iki tam tikro amziaus pajegus prisitaikyti prie tobulejanciu technologiju ir ju keiciamo gyvenimo budo, taciau jis nepajegus keisti savyje jam vaikysteje iskiepytas dvasines/moralines vertybes. Is to gaunasi kad technologinis progresas vyksta tolygiai greitejanciu tempu, o dvasinis/moralinis zmonijos progreso greitis apribotas ~20-30m laipteliais. Galbut netgi dar ilgesniais.
An0nym0us 2010-06-15 19:23
Kalbėjau ne apie technologijas.
sigitas 2010-06-15 20:52
Man asmeniškai luna ring projektas kelia šiokį tokį nerimą . Tai vis dėlto bus gana didelis energijos kiekis į žemę perduodamas iš šalies . O tai reiškia kad ilgainiui nusistovėjusi energetinė pusiausvyra bus pažeista . Taigi klimato atšilimas paspartės dar labiau.
blizzard 2010-06-15 23:02
čia vėl klausimas iki kokio lygio tu nori kad ji tobulėtų, nebus taip kad visi bus profesoriais. Tai tiesiog neįmanoma. Vėl gi pasakysiu iš asmeninės patirties, kas nori tas tobulėja, o kas nenori toliau imituoja laimingą gyvenimą..
Sloth 2010-06-15 23:36
Ne taip supranti. Klimato atšilimas vyksta daugiau ne dėl energijos panaudojimo, o dėl jos išgavimo. Todėl tokia jėgainė kaip tik pagerintų mūsų oro kokybę. Kitas dalykas yra tai, kaip atrodys mėnulio vaizdas naktį. Nors dėl užtikrintos ateities energetikos klausimais tą vaizdą galima ir paaukoti. Kita vertus, ar tai užtikrinta apsauga? Kaip jie sukurtų tokį žiedą, kad nukritus į vieną dalį asteroidui nebūtų pažeistos kitos? Juk kaip suprantu, turėtų būti vientisa linija perduodanti energiją į tą lazerį. Nebent darytų nenuoseklų jungimą. Žodžiu, mėnulio projektai atrodo labiausiai iš fantastikos srities
MantasMX 2010-06-16 00:30
Moralė buvo, kai buvom beždžionės ir valdė inkstinktai Gražios teorijos. Mano manymu, naudingiausios būtų tai su ta mėnulio jėgaine ir ežerai dykumose. Piramidė įsivaizduoju, labai įspūdingai atrodytų, prasmės nelabai matau tokį daryt, nebent dėl žmonių apgyvendinimo, mažiau vietos ant žemės reiktų Nu, pasikartosiu, graži teorija
Manvydas 2010-06-16 00:44
Pesimistai.Uuu visuomenė netobulėje, žlunga morališkai. Moralės jūs, kada buvo taip, kaip dabar žemėje?Anksčiau ištisos gentys žudydavosi, nebuvo taikos, buvo tik tu arba kitas.Dabar žudynių labai apmažėjo, dabar gana stabilu ir normalu. Jeigu jum tai blogai, pasikarkit.Aš karo nenoriu, man patinka, kaip dabar.Ir nematau nei negreso, nei netobulėjimo.Visko norit iškart.Ir aš norėčiau, kad dabar būtų tobula, bet nebus, kažkada bus.Žmonės eina link to.Artėja vėl didžiulių atradimų metas - mano nuomonė.Jau reik tokio išradimo, kuris apverstų visų gyvenimus, tik į gerą. Beje, kas dėl moralės, gal moralė buvo, kai urve sėdėjom?Pagalvokit, ką kalbat. Dabar žmogus žmogui žmogus, anksčiau žmogus žmogui natūralus konkurentas. Medicinina ir t.t.Dabar kiekvieno gyvybė verta. Aišku yra išimčių, kaip žudikai ir pan. degradai visokie.Bet jų MAŽUMA.