Kinija ignoruoja prašymus padėti skraidyti į kosminę stotį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

abcdjasd 2010-06-25 11:55
Na nors šiaip dažniausiai pasisakau prieš kinijos išsidirbinėjimus ir už Obamos idėjas, bet šiuo atveju sulaužysiu savo taisyklę. Iš kinijos pusės aišku būtų gražus gestas prisidėt, bet tikrai neprivalomas. Čia realiai iš jų prašo investuot tikrai nemažą sumą į projektą, kuriame pati Kinija nedalyvauja. Turint galvoje kiek erdvėlaivai kainuoja, aš ir labai pamąstyčiau ar atsakyt į tokį prašymą ar ne. Kas liečia Obamos politiką, tai apskritai paėmus perkelt kosmoso programą į privatų sektorių gal ir gera idėja, kas liečia spartų vystymąsi, bet iš tarptautinių programų pusės, tai tikrai kažkaip nei šis, nei tas. Mano nuomone galėjo bent išimtį padaryt tarptautinėm programom iki atsiras alternatyvos...
sz520qm 2010-06-25 12:54
1. Kinija gali neprisijungti. Bet VISIŠKAS kvietimo ignoravimas (net neigiamo atsakymo neatsiuntimas) rodo jų arogantišką ir "pasikėlusią" poziciją šiame klausime... Galėjo parašyti atsakymą, dėstydami, kodėl jiems neapsimoka (nors ir išgalvotas priežastis)... 2. Obama pasirinko labai gerą strategiją kosmoso įsisavinime. Constellation programa parodė esanti didelis ir brangus burbulas, neduodantis reikalingų rezultatų laiku (šatlai nurašomi jau šiemet, o jei Constellation būtų tęsta, ji rezultatų neturėtų dar ir dabar. Minimaliai berods 2015 metais.). Alternatyvų JAV neturėjo. O, žinant, privačių kompanijų entuziazmą ir parodytą kompetenciją (pvz. Virgin), mintis viską palikti privačiam kapitalui, kur rinkoje būtų dar ir sveika konkurencija (tikėkimės), yra tikrai patraukli. O kas liečia tarptautines programas - jos nesikeičia. JAV, tikriausiai, labiausiai suinteresuota išsaugoti TKS iš visų šalių. Tad bus visvien naudojamos rusų raketos, kol JAV neturės tinkamos alternatyvos šatlams.
eLVIZz 2010-06-26 13:35
Šiaip tai įdomi JAV kosmoso strategija. Vietoj to, kad pati NASA vykdytų komercinius skrydžius ir iš uždirbtų pinigų finansuotų kosmoso programas, visiškai atšaukia (bent jau kuriam laikui) skrydžius, bei alternatyvias programas. Nesakau, kad Constellation ir toliau šiuo metu reikėjo vystyti, bet kažkaip keistai gaunasi. Privačios kompanijos yra pelno siekiančios įmonės, kurios nuo kiekvieno skrydžio uždirba pinigų. Kuo daugiau skrydžių - tuo didesnis pelnas. Šiom kompanijom tikrai patinka toks Obama sprendimas (ir apskritai visa tokia kosmoso strategija)
Mauras 2010-06-26 17:56
Obama vaidina protinga, nes visas bapkes JAV sukisho i karus Irake ir Afganistane.Tai dabar nori gaut alternatyviu finasavimo shaltiniu,deje kai kurie protingesni uz primata .
qzar 2010-06-26 22:01
Irgi iš kur tokios zinios kad visus pinigus sukišo i karus irake ir afganistane ? Ar čia kaip jau yprasta iš pasakų knygos tokios sapaliones ?