Neįtikėtinas įvykis. „Buvome Vengrijos universiteto dėstytojai, susitikome prie Huliaipolės“  ()

Istorija apie dviejų Vengrijos universiteto dėstytojų susitikimą Huliaipolėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter” naudotojas @DenesTorteli skelbia įrašą, kuriame pasidalijo istorija apie dviejų Vengrijos universiteto dėstytojų susitikimą Huliaipolėje.

„Po šešių mėnesių mes vėl susitikome.

Fronto keliai mane sugrąžino pas draugą Viktorą Traskį iš 128-osios brigados, o jis, kaip ir aš, yra Užhorodo universiteto dėstytojas. Karo lauke aš esu pėstininkas, o Viktoras – artileristas. Kaip ir šimtai kitų Užkarpatės vengrų, po 2022 m. vasario 24 d. jis atvyko į karinį komisariatą, kad galėtų prisijungti prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Matome, kaip nesąžiningi politikai daro viską, kad supriešintų vengrus ir ukrainiečius. Jie kelia skandalus, bando sukelti konfliktus. Tačiau žmonės yra išmintingesni už politikus, o Vengrijos žmonės supranta, kad pagrindinė grėsmė pasaulio taikai yra Rusijos agresija.

Čia, fronte, jaučiame nuolatinį vengrų palaikymą – iš Budapešto, Debreceno, Nyredhazos, Zahony ir kitų miestų bei kaimų.

Juk gindami Ukrainą mes giname visą Europą.

Universitete Traskis – Ukrainos ir Vengrijos švietimo ir tyrimų instituto dekano pavaduotojas. Karo lauke jis yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys, bet vietoj universiteto kabineto susitikome Zaporižios laukuose prie Huliaipolės. Bet tikrai žinau, kad netrukus po mūsų pergalės vėl susitiksime ir aptarsime ne fronto naujienas, o mokymo programas ir mokslines konferencijas.

 

Mes kovojame už taikią ateitį“, - rašo @FedirShandor, naujasis Ukrainos ambasadorius Vengrijoje, savo „Facebook“ įraše.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()