„Ten 100 000. Atsiguls visi...“ Svitanas skelbia netikėtą perspėjimą  ()

Rusų okupantai jau beveik metus trypčioja vienoje vietoje Kupjansko kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai jau beveik metus trypčioja vienoje vietoje Kupjansko kryptimi. Jei jie vėl bandys ten suaktyvinti puolimą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sumaniai juos sunaikins.

Tai „24 kanalui“ pranešė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas.

Jis pabrėžė, kad Kupjansko kryptimi priešas patiria didelių personalo ir įrangos nuostolių.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas priminė, kad iš viso Rusija Kupjansko kryptimi dislokavo daugiau nei 100 000 savo karių.

„Tai yra, atsiguls visi“, - sakė Svitanas.

Jis paaiškino, kad Kupjanskas yra artimiausia gyvenvietė nuo Rusijos Valuikų. Atstumas tarp jų – iki 100 kilometrų, kurį įveikti pavyksta maždaug per pusantros valandos. Šis maršrutas patogus aprūpinti įranga ir ginklais.

Todėl priešas šia kryptimi bando „surišti“ Ukrainos strateginius rezervus, ištempti fronto liniją, kad Ukrainos gynybos pajėgos nepasiektų Azovo pakrantės.

Svitanas daro prielaidą, kad rusai už Kupjanską kovos iki rudens liūčių. Jiems svarbi kryptis Kupjanskas-Uzlovė, ten yra svarbus geležinkelio mazgas, iš kurio eina beveik į visas puses kelios atšakos.

Anot jo, ši priešo grupė Luhansko krypties rajone yra nuo 2023 m. sausio mėn. O judėjimas ten prasidėjo likus maždaug mėnesiui iki liūčių. Ukrainos pajėgos laiko rusus 7-8 kilometrų atstumu nuo Kupjansko.

 

„Jie (rusai – red.) stovi vietoje, tikrai niekur nepajudėjo“, – pabrėžė atsargos pulkininkas.

Jis patikslino, kad tokiu atstumu okupantai šioje teritorijoje stovi jau beveik metus. Aukščių skirtumas yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudai. O priešas patiria didelių personalo ir įrangos nuostolių.

Svitanas pridūrė, kad okupantai eina į laukus ir juda per atviras teritorijas, kur Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyksta juos naikinti. Tam puikiai pasitarnuja ir kasetiniai šaudmenys.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(11)
(167)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: