[ŽT] Turbūt greičiausias būdas netekti darbo. Neįtikėtina, ką paskelbė Rusijos ambasada

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2023-08-28 16:45
tai brazilai su tokiais sudais jungias? cia tipo kaip nato viekia, jei uzpuls rusija tai brazilai juos tures gint? nu debilai. Indai irgi pizdiecs prie tokiu jungias. Geda.
xFlo 2023-08-28 17:24
BRIC įkurta 2009 metais, ją sudarė Brazilija, Rusija, Indija ir Kinija. 2010 m. prie grupės prisijungė PAR. Tad Brazilija ir Indija ten yra jau "nuo pat pradžių".
donatasv 2023-08-28 18:17
Brics nėra karinis alijansas. Tai alijansas skirtas atmušt jav dolerio dominavimą. Alternatyva pasaulio bankui, tarptautiniam valiutų fondui.
Benediktas 2023-08-28 18:32
Indija Rusijai už naftą sumokėjo Rupijomis. Argi čia gerai Rusijai? Jei nenaudoti dolerio, tai reikia jiems nieko nepirkti ir neparduoti už Brics ribų. Ar nebus taip, kad už brics valiutos keitimą/pardavima į dolerius bankai ims didelius mokescius, nes nepatikima valiuta, nes nepatikimos šalys.
donatasv 2023-08-28 19:13
Matai jei mažiau klausytai immortal, o daugiau galvotai savo galva tai rusijai nėra jokios bėdos už naftą pasiimt rupijomis. Bent kolkas tai jie ima bet ką. Įsivaizduok tu parduodi verslą rusijoje, gauni maišą rusiškų rublių ir ką su jais daryti? Rublis pakolkas labai mažai nuvertėjo bet povaliui krenta, su kiekviena diena pinigai gauti už verslą tiesiog tirpsta akyse. Keiti rublius į betkokią kitą valiutą kurią tu galėsi iškeist į dolerį, prekes, medžiagas ir galų gale pabėgt iš rusijos. Brics nori atsiribot nuo vakarų bankų ir nuo priklausomybės. Įneš po 50 milijardų susikurs savo banką. Dabar vakarai įpaišė sankcijas, rusas sėdi bačkoje jav doleriu atsiskaityti negali. Tuos dolerius irgi turi iš kažkur gauti, juos spausdina amerika, amerika davė popieriukų, o gavo prekes, medžiagas ir panašiai. Čia norima susilpninti amerikos įtaką pasaulyje ir pakenkt amerikai, padaryt dolerio perteklių rinkoje, ko pasekoje turėtų nuvertėt doleris amerika turės juos susigrąžinti kažkokiu būdu jei norės išlaikyti kursą.
Benediktas 2023-08-28 19:47
Bet tai rusai tada tik iš indų gali pirkt prekes už rupijas. Indai gali specialiai kainas iškelti. Aukštų technologijų iš indų irgi nenusipirks, nei Mersedesų, nei Iphone. Na nebent indai nupirks vistiek už dolerius nors ir brics ir parduos rusams už rupijas ir gaus gerus komisinius už tarpininkavimą.
donatasv 2023-08-28 19:58
Tai kaip aš įsivaizduoju tai bus alternatyva doleriui, nori su vakarais prekiauti imi dolerį, nori su ubagais imi tai ką jie sugalvos. Norėsi mersą parduoti imk ubagų popierių ir keisk jų ta popierių į vakarietišką popierių. Numuš kursą JAV dolerio tai tas mersas ar fordas netokia ir bėda pasidarys jiems. Nusistovės per laiką ir tiem kursas. Jei taip paprasta būtų tai jau seniai tas bricsas būtų sukurtas. Ankščiau dileris buvo paremtas auksu, dabar jis paremtas lygiai kaip bitcoinas paklausa. Tas pats bus ir su jų valiuta. Bus pireikis bus geras kursas nebus poreikio nebus kurso.
Benediktas 2023-08-28 20:12
Aš galiu palinkėt tik žlugimo tokiam blogui. Jei jų tikslas atimti iš žmonių laisves - tame tarpe ir kitose šalyse, nes Kinija, Rusija praktiškai totalitarinės šalys, netikiu, kad ir į Afriką, bei pietų ameriką įneš daugiau laimės žmonėms. Jei įkurs bendrą banką, iš kurio vėliau ims pinigus karams. Tai tegul žlunga toks blokas kuo greičiau.
donatasv 2023-08-28 20:35
Neims jie karams, žiūrėk kaip europa su euru žaidžia savo rinkos viduje. Ameriką jau kokia 20 metų ekonomistai perspėja, kad jei toks planas bus įgyvendintas bankrutuos. Manipuliavo šituom ir labai smarkiai, amerika tarpsta visi kiti silpsta. Doleris kaip skolos raštelis iš amerikos, kuris paremtas garbės žodžiu atiduosiu skolą kada nors... čia ne ubagus kaltint reikia, o amerką nes apknist bando visą pasaulį šeip. Viskam ateina galas.
Benediktas 2023-08-28 21:06
Ka reiškai bando apknist. Tokios kompanijos, kaip Tesla, Apple, Microsoft ir k.t. bando apknist pasaulį? Kuo jos kaltos? Kad yra technologjų priekyje ir yra demokratinėje šalyje ir todėl iš viso pasaulio investuoja į panašias įmones, o ne į įmones diktatūrinėse šalyse, kurios nekuria technoilogijų? JAV doleris paremtas technologijomis ir demokratija - t.y. stabilumu. Aišku Trumpas daro viską, kad to nebūtų - demokratijos ir stabilumo.
donatasv 2023-08-28 21:18
Reikia suprast esmę. Čia ne kompanijos kaltos. Amerikos vyriausybė pamačius didelią dolerio paklausą pradėjo spausdint skaičius ant ekrano ir dalint į kairę ir į dešinę. Tai nėra joks produktas kurį kuria kompanijos. Tiesiog manipuliavimas padėtimi, kad praturtėti. Pats doleris kaip produktas, kurį pateikia į rinką ir pasiima kitą produktą.
immortallt 2023-08-29 13:29
Labai geras pavyzdys su rubliais pardavus verslą, tik jei tą verslą parduodi, gauni rubliais, o kai nori išsikeisti parodo vidurinį pirštą, kas tada? Sako galiu šikpopieriaus duoti, parsiduosi ir atsiimsi pinigus. Tik sako šikpopierius pas mus auksinis, rulonėlis 5$. Ir kas tada? perki po 5$, parduodi po 0,05$ ir gerai gyveni. Hyperbolizuota. maskoliai prastumti alternatyvą doleriui senai bando. Nepavyko anksčiau, dabar tuo labiau nepavyks. Rupijai daugiau šansų tapti atsvara. Tavo labai simplistinis supratimas apie valiutas. Net jei imant tą simplistinį variantą, klausimas tau, jei paklausa dolerio didelė, o dėl to daugiau dolerių nespausdini, kas nutiks su dolerio kursu kitų valiutų atžvilgiu?
donatasv 2023-08-29 14:00
Tai matiošaitis matyt ir tamposi nes pasiūlė šikpopierio už fabriką nešantį pelną. Kas nutinka su prekėm kurių paklausa didelė, o pasiūla maža? Rublis šiuo atveju yra ta valiuta kurios pasiūla didelė dolerio atžvilgiui puikiai matome kas pasidarė. Rublis reikalingas tik vidiniai rinkai aptarnauti, ruskelis šioja vietoje negali užlaikyti užsienio valiutos. Paleist į rinką daugiau rublių kurių ir taip perteklius būtų dar didesnė bėda. Todėl jis priverstas keist, kad sulaikyti devalvacija kuom ilgesniam laikotarpiui, tai leidžia jam ištemti laiko tarpą iki griūties. Tai vistiek yra geresnis paaiškinimas nei tavo, kad rupijos niekam nereikia. Valiutos be sankcijų, kuri gali būt laisvai konvertuota į bet katrą kitą. Toks vaizdas po tavo pasakymų, kad indija sėdi po dar didesnėmis sankcijomis nei rusija.