Aptikta gyvenimą dvigubai prailginanti bakterija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Liolikas 2010-07-10 09:29
Visa tai į mokslinę fantastiką panašiau nei į realybę, bet nesuprantu kodėl daugelis taip ilgo gyvenimo bijo ir apie pensiją galvoja. Gi parašyta, kad pagerėjo sveikata, musės tapo aktyvesnės. Vadinasi (teoriškai) jei panašiai būtų veikiamas ir žmogus, tai ne senatvė pailgėtų o visas gyvenimas išsitęstų. Ekonomiškai tai būtų labai naudinga. Pasvarstykim iš ko susideda žmogaus gyvenimas: 1. Vaikystė ir jaunystė - žmogus bręsta ir mokosi. 2. Suaugęs - žmogus kuria kažką naudingo 3. Senatvė - žmogus nebegali kokybiškai dirbti, po truputį silpsta. Jei toks stebuklingas vaistas pagerintų gyvenimo kokybę (sveikatą), tai 2as etapas prasitęstų, o kiti liktų nepakitę. Tokiu atveju žmogus sukurtų daugiau naudingo produkto, o jei jau kalbėsim apie pensijas, tai jos irgi turėtų būti didesnės, nes ilgiau kauptos. Todėl aš už tokį "eliksyrą", jei tik jis būtų realus... Tačiau kol kas čia panašiau į propagandą, žmonių mulkinimą ir vilčių kurstymą.
andriulis 2010-07-10 09:32
Manyciau zmogus mirsta tik del to,kad jo organizmas susidevi,o susidevi del to, kad daug visokiu isoriniu dalyku ji veikia. Bet jei 40m vyrui suleistu tu tariamu bakteriju, tai turetu tie visi organai veikti iprastu rezimu,o gal ir geriau. Ko pasekoje 100m butum kaip kokiu 60m. Salutinis poveikis butu tas,kad pensijinis amzius butu 110metu Butum amziaus darbo vergas Siaip deciau sita straipsni prie fantastikos skyriaus Beje, Pelems ir musems buvo suleidziamas eliksyras tada kai jos buvo tik ka gime ? O kas butu jei suleistu jau 60m zmogui?
chernius 2010-07-10 11:00
Na kaip ten bebutu, jei ir yra tiesos tame kas skelbiama, tai vien tai kad muses raumenu aktyvumas padideja ir isgyvena ilgiau, nereiskia kad zmogui raktines naudos bus. Visgi verta pagalvoti, kad zmogaus smegenys aktyviausiai bresta gal iki 15 metu, o nuo 20-ies jau ima degraduoti. Taigi sulaukus 80-100 daugelis kovoja su neisvengiamom pasekmem, alzhaimeriu ir pan ligomis. Kokia prasme butu pratesti toki vegetavima dar 50-40 metu?
Gatsu 2010-07-10 11:46
Jei atrastu Japonai, tai tada tikrai patikeciau.
HardAxe 2010-07-10 11:49
Mokslinį darbą dirbantiems žmonėms +40m būtų labai didelis žingsnis į priekį.
situ 2010-07-10 12:04
Mano nuomone, smegenų būklė daug daugiau priklauso nuo jų naudojimo intensyvumo, o ne nuo amžiaus. Juk kiek daug yra senų žmonių su nuostabia atmintim ir žiniom. Dažniausiai tie žmonės - akademikai, mokytojai ir pan. O tų, kurių visas laisvalaikis televizorius po darbo, smegenys ir degraduoja.
Ričardas 2010-07-10 12:29
Valio!!! sveikiname NOvosibirsko mokslininkus.
Mitas 2010-07-10 13:34
O kas jums iš to, kad mirsit, sakykime, ne 60 metų, o 140 metų? Ketinat kažką labai prasmingo per tiek laiko nuveikti ar tiesiog šiaip švaistyti laiką? O apie ilgesnį ir gyvenimą yra parašyta šimtai knygų. Reikia sveikai maitintis, laiku eiti miegoti, laiku keltis, vengti stresinių situacijų, nekonfliktuoti, nepersidirbti, medituoti, būti linksmiems ir t.t., o ne laukti kol vieną dieną per žinias praneš, kad rado nuo visų ligų ir ilgaamžiškumo raktą. Anksčiau rodė per tv laidą apie sveikatą, ir man patiko vieno gydytojo ar tai vaistininko pasakymas. Jis sako: „žmonės tiki, kad ateis į vaistinę, pasakys savo problemą ir iškart gaus vaistą, ir problemos kaip nebūta“. Jie pasikliauja įvairiais preparatais - tai viskas, ką jie dėl savęs padaro, nes tai lengviausia. Bet niekas nepagalvoja apie savo gyvenimo įpročius, mitybos įpročius, žalingus įpročius ir pan. Senatvės ligos yra netinkamo gyvenimo būdo pasekmė. Daug metų praeina, kol sanarių darbas sutrinka. O žmonės nori stebuklų, panaudoję preparatų kelias dienas ar savaites. Taip kad, jei norit sveikai ir ilgai gyventi, pamirškit tas bakterijas, nebūkit tinginiai ir paskaitykit knygų, pvz., apie psichologiją, sveiką mitybą ir pan. Ne veltui sakoma „Kaip pasiklosi, taip išsimiegosi“. Nelaukit, kol kažkas ant lėkštelės padės stebuklingą piliulę, kurią nuriję gyvensit kelis šimtus metų ir būsit sveiki. Ir dar, ar pastebėjot, kad Kinijoje 70-mečiai diedukai pasižymi stebėtinu lankstumu, kuris nebūdingas mūsų diedukams tokiame amžiuje? Tikriausiai nesunku suprasti, kodėl toks skirtumas.
TomikaZ 2010-07-10 14:31
Rusu mokslininkai gal ir geri, bet vat ju ziniasklaida su tokiais ir kitokiais straipsniais tai vargu Pakanka paziureti reklamas per rusijos televizijas kur jie savo stebuklingus prietaisus visas ligas gydancius taip uoliai reklamuoja Pas juos liaudis dar tamsesne uz musu... tiki viskuom. Tiki sviesiu rytojum! :D:D
kniusa 2010-07-10 14:59
Zinoma sukurtu daugiau naudingo produkto. Bet nepagalvoji apie ateinancia karta, naudingiems produktams reikia naudingu iskasenu o jos nera tiek daug. Zmoniu era tuo ir baigsis, nebebus naudingu iskasenu ir viskas. Nebent sukurs kazka naujo arba prades i kitas planetas keltis ar kazkas panasaus.
chernius 2010-07-10 17:25
na, as kalbu apie pacia funkcija. Taip is vienos puses vyresniu zmoniu IQ yra didesnis ir su amziumi dar kiek paugeja, kaupiamas ziniu bankas, mokomasi. Tai irodyta ir tyrimais duodant senukams ta pati IQ testa daryta mokykloje. Bet is kitos puses bresta pats organas tik iki 20 metu, veliau - degraduoja. Taigi gebejimas isisavint informacija, arba atsiminti, silpsta.
loggo 2010-07-10 17:40
Galima pagalvoti, kad žmonių populiacija pasaulyje ir taip per maža...
Liolikas 2010-07-10 22:44
Atleisk, bet čia skėrio filosofija. Atskridau, suvalgiau, skrendu tolyn. Jei taip gyvensi, tai nesvarbu kiek metų bus kai mirsi... Juk didelė dalis naudojimo susijusi su gyvenimo ratu - žmogų reikia užauginti, tam naudojami resursai. Jei amžius ilgėja - santykinai mažiau per gyvenimą sunaudojama. Žmogus sukuria šeimą, jam reikia nuosavo namo - dėl to, kad gyvensi ilgiau, 2 namų nestatysi. Taip, suvartosi daugiau maisto, drabužių per gyvenimą, bet tai daugeliu atveju yra atsinaujinantys ištekliai. Vakarų valstybės sensta - jau dabar problemų kyla, nes pensininkų santykinai daugėja. Nepanašu, kad gyvenimui ilgėjant atsiras daugiau vaikų. Gal tai būtų problema neišsivysčiusiose šalyse -dėl to sutikti galima. Vienaip ar kitaip - ne amžius, o vartojimo įpročiai ir požiūris į gamtą kaltas dėl išteklių švaistymo. Tokia mano nuomonė.
Mistė 2010-07-13 16:21
Žmogaus smegenys vystosi iki ~25 metų amžiaus, neskleisk dezinformacijos. Paskaičius straipsnį pirma kilusi mintis - žmonių populiacijos didėjimas, senstanti visuomenė. Nesu tikra, kad norėčiau gyventi 140 metų, nebent pasišvęsčiau dvasiniam tobulėjimui. O šiaip ir kokių 50 užtenka... Nors man jau ir 20 buvo per akis.
Exos 2010-07-13 22:47
Zombiai butume L4D
Atlast 2010-07-14 01:11
As gyvenciau, kad ir 200metu. Net neisivaizduoju, kaip zmogus gali apsispresti, gyventi trumpiau nei galetu. Is kai kuriu komentaru suprantu, kad savizudziu tautoje tokie isradimai butu beprasmiai.