Visiška gėda. JAV apkaltina Lavrovą kvailumu. Kas nutiko  ()

JAV tvirtai pastatė Lavrovą į savo vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės departamentas griežtai sukritikavo Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimą apie tariamą Amerikos „diktatą“ Indijos-Ramiojo vandenyno regione.

Apie tai pranešė „Amerikos balsas“.

Atkreipkime dėmesį, kad prieš tai Lavrovas sakė, kad Maskva užkirs kelią „bet kokiems bandymams įtvirtinti JAV diktatūrą“ Indijos-Ramiojo vandenyno regiono šalyse.

Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris pavadino jo žodžius „ne pačiais išmintingiausiais“, vesdamas paraleles su Rusijos invazija į Ukrainą.

„Kalbant apie Rusiją – šalį, kuri veržiasi į kaimynines (valstybes – red.), kariauja agresyviai, kasdien bombarduoja mokyklas, ligonines ir daugiabučius – nereikėtų sakyti, kad kuri nors kita šalis kam nors primeta savo diktatą. Tai, atvirai kalbant... nėra pats išmintingiausias Sergejaus Lavrovo komentaras“, – sakė jis.

Milleris pridūrė, kad JAV ir Bangladešas „turi bendrą viziją... Indijos-Ramiojo vandenyno regionas yra laisvas ir atviras, klestintis, saugus ir atsparus“.

 

Šių metų liepos pabaigoje tapo žinoma, kad JAV ir Australija planuoja stiprinti bendradarbiavimą Indijos-Ramiojo vandenyno regione ir atidaryti bendrą žvalgybos centrą.

Vėliau buvo pranešta, kad Japonija, JAV, Australija ir Filipinai surengė bendras karinio jūrų laivyno pratybas Pietų Kinijos jūroje. Pagrindinis pratybų tikslas buvo stiprinti bendradarbiavimą tarp keturių šalių, siekiant sukurti laisvą ir atvirą Indijos-Ramiojo vandenyno regioną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(0)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: