[ŽT] „Atėjo tiesiai į butą ir išvijo iš šalies.“ Maskva apšalusi, ką padarė Moldova  ()

Kišiniovas paskelbė apie propagandinio leidinio „Sputnik Moldova“ vadovo pašalinimą – ambasadorius buvo iškviestas į Rusijos užsienio reikalų ministeriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva imsis priemonių prieš Kišiniovą dėl Rusijos propagandos žiniasklaidos šaltinio „Sputnik Moldova“ vadovo Vitalijaus Denisovo deportacijos. Jam buvo uždrausta atvykti į šalį 10 metų. Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova, praneša „RIA Novosti.“

V. Denisovą iš Moldovos jau išsiuntė migracijos tarnybos pareigūnai. Jis buvo išvestas iš buto Kišiniove, kuriame gyveno, jam buvo išduotas dokumentas, kuriame nurodyta, jog jam neleidžiama likti šalyje, ir nuvežtas į oro uostą. Respublikos valdžia mano, kad Vitalijus Denisovas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Oficialusis Kišiniovas blokavo Rusijos propagandinio leidinio „Sputnik Moldova“ išteklius po plataus masto Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą. Radijo „Sputnik“ transliavimas šalyje buvo sustabdytas praėjusių metų kovo pradžioje.

 

Rusijos užsienio reikalų ministerija, reaguodama į V. Denisovo deportaciją, iškvietė Moldovos ambasadorių ir pateikė jam protestą. Kremliaus diplomatinė atstovė Marija Zacharova sakė, kad atsakomosios priemonės „neabejotinai bus taikomos“, tačiau nenurodė, kokios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()