Milžiniškas arsenalas. Kokią ginkluotę Rusijai gali suteikti Š. Korėja  ()

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas atvyko į derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Abiejų valstybių vadovai dalyvaus Rytų ekonomikos forume, kuris vyksta Vladivostoke.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 Milžiniškas arsenalas. Kokią ginkluotę Rusijai gali suteikti Š. Korėja  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The New York Times“ šaltiniai neatmetė galimo Kim Jong-uno vizito į Maskvą. Jie teigia, kad Šiaurės Korėjos lyderis planuoja aplankyti 33-ią prieplauką, Rusijos karinio jūrų laivyno bazę Vladivostoke, kur švartuojasi Ramiojo vandenyno laivyno laivai. Taip pat viena iš galimų Kimo stotelių po Vladivostoko yra „Vostochny“ kosmodromas, kosminio paleidimo centras.

Vizito planai nebuvo oficialiai patvirtinti ilgą laiką. Rugsėjo 5 d. žurnalistai paklausė Rusijos prezidento spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo, ar Šiaurės Korėjos lyderis ruošiasi vizitui į Rusiją, į kurį jis atsakė: „Mes neturime šia tema jums nieko pasakyti“. 

Tarp pagrindinių tikslų, kurių Kim Jong-unas gali siekti vykdamas į Rusiją, yra karinis-techninis bendradarbiavimas, taip pat humanitarinės ir finansinės pagalbos tiekimas Šiaurės Korėjai, nes jos menkai išsivysčiusiai ekonomikai koronaviruso pandemija padarė didelę žalą. Dėl sienų uždarymo ir importo (ypač grūdų iš Kinijos, trąšų ir žemės ūkio technikos) draudimo šalis patiria masinį badą, skelbia BBC. Darbo jėgos trūkumas dėl karščiavimo epidemijos praėjusiais metais lėmė didžiulę ryžių derliaus nesėkmę. Humanitarinės katastrofos pavojus paskatino Kim Jong-uną leisti reguliarius skrydžius į dvi KLDR draugiškas šalis – Kiniją ir Rusiją. KLDR taip pat reikia naftos produktų ir tvirtos valiutos.

Bet kokia pagalba, kurią Kimas gauna civiliniam savo ekonomikos sektoriui, gali atlaisvinti išteklius, kuriuos galima išleisti jo branduolinių ginklų programai“, – pažymi „Bloomberg“.

„Bloomberg“ duomenimis, Šiaurės Korėja turi nemažas amunicijos atsargas, kurios gali siekti milijonus vienetų. Šios atsargos apima 122 ir 152 mm artilerijos sviedinius, taip pat 122 mm raketas, kurių reikalauja Rusijos Federacija. Be to, Šiaurės Korėja gali tiekti Rusijai atsarginių dalių tokiems tankams kaip T-54 ir T-62, nes ji turi didelius sovietinės įrangos kiekius.

 

Tačiau Pchenjano noras perduoti amuniciją kelia abejonių. Kim Jong-unas ir Šiaurės Korėjos elitas paranojiškai bijo išorinės grėsmės ne tik iš JAV ir Pietų Korėjos, bet ir iš Kinijos. Kinija naudoja KLDR kaip buferį prieš Pietų Korėjoje dislokuotą Amerikos karinį kontingentą ir palaiko režimo išlikimą kaip būtiną blogį. Tačiau Pchenjanas yra atsargus dėl Dangaus imperijos, prisimindamas, kaip Šaltojo karo metais Kinija planavo Kim Il Sungo nuvertimo operaciją.

Atsižvelgiant į grėsmės rimtumą ir tai, kad Šiaurės Korėja rimtai ruošiasi atremti galimą priešiškų valstybių puolimą, vargu ar galima daryti prielaidą, kad KLDR perduos Rusijai reikiamą kiekį amunicijos, o tai turės įtakos situacijai Ukrainoje. priekyje. Tačiau ginklų perdavimas yra visiškai įmanomas mainais į maistą, humanitarinę ir finansinę pagalbą. Be to, greičiausiai pristatymai jau buvo įvykdyti, ypač  „Wagner“ grupei. Yra žinomi atvejai, kai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbuotojai rado Šiaurės Korėjoje pagamintos amunicijos. Tai reiškia pabūklų artilerijos amuniciją ir daugkartinio paleidimo raketų sistemas – ginklus, kuriuos Šiaurės Korėja dar septintajame–devintajame dešimtmetyje gavo iš Sovietų Sąjungos ir galėjo gaminti savo gamyklose.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(6)
(-5)

Komentarai ()