Kaip valgyti ir nestorėti. Skelbiamos kelios gudrybės  ()

Žmonių, kurie valgo nestorėdami, įpročiai nėra tokie sudėtingi. Svarbiausia, kad jie taptų jūsų gyvenimo būdo dalimi ir mėgaukitės maistu be kaltės jausmo ar baimės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie mums atrodo laimingi žmonės, kurie gali valgyti ką nori, nepriaugdami antsvorio. Tačiau už to gali slypėti ne tik genetika, bet ir tam tikri įpročiai, padedantys išlaikyti liekną figūrą. Štai keletas iš jų:

  • Jie pakankamai miega. Miegas veikia hormonų, reguliuojančių apetitą ir medžiagų apykaitą, veiklą. Miego trūkumas gali sukelti padidėjusį alkio jausmą ir norą valgyti saldumynus ar riebų maistą, todėl valgantys ir nepriaugantys svorio žmonės stengiasi miegoti bent 7-8 valandas per parą.
  • Jie negaili sau malonumų. Mėgstamo maisto uždraudimas gali sukelti stresą ir nusivylimą, o tai savo ruožtu gali sukelti persivalgymą. Valgantys ir nepriaugantys svorio žmonės kartais leidžia sau pasimėgauti saldumynais ar greitu maistu, tačiau tai daro saikingai ir sąmoningai.
  • Jie nesilaiko griežtų dietų. Dietos gali duoti trumpalaikių rezultatų, tačiau dažnai sukelia „pumpavimo efektą“, kai prarastas svoris sugrįžta. Žmonės, kurie valgo nestorėdami, nevalgo ir neriboja kalorijų, o laikosi sveikos mitybos principų: vartoja daugiau daržovių, vaisių, baltymų ir skaidulinių medžiagų, kurios suteikia sotumo jausmą.
  • Jie niekur neskuba. Žmonės, kurie valgo ir nestorėja, nevalgo greitai ir abejingai. Jie kruopščiai kramto kiekvieną gabalėlį ir mėgaujasi skoniu. Taip jie kontroliuoja savo apetitą ir išvengia persivalgymo.
  • Jie juda. Fizinis aktyvumas ne tik degina kalorijas, bet ir gerina nuotaiką, stiprina raumenis ir kaulus, gerina imunitetą ir bendrą sveikatą. Valgantieji ir nestorėjantys netingi pasportuoti ar bent padaryti rytinę mankštą.
  • Jie geria pakankamai vandens. Vanduo padeda išvalyti organizmą nuo toksinų, palaikyti hidrataciją ir normalizuoti medžiagų apykaitą. Be to, vanduo gali padėti susidoroti su alkiu, nes kartais jį painiojame su troškuliu. Žmonės, kurie valgo ir nepriauga svorio, išgeria apie 2 litrus vandens per dieną.
  • Jie klauso savo kūno. Žmonės, kurie valgo ir nepriauga svorio, nepasiduoda išoriniams signalams, tokiems kaip laikas, porcijos dydis ar socialinis spaudimas. Jie valgo, kai jaučiasi alkani, ir sustoja, kai yra sotūs. Jie nevalgo iš įpročio ar emocijų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()