Efektyviausia pasaulyje kvantinė atmintis savyje sustabdo lazerio šviesą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2010-07-20 16:03
"Kvantinės mechanikos požiūriu, nuskaičius vieną atmintį, tuo pat metu pasikeis ir kitame kristale saugoma informacija, nežiūrint į tai, koks didelis yra juos skiriantis atstumas" yra du kristalai, vienas paliktas laboratorijoj, kitas isgabentas uz 20 000km ir tas desnis vistiek galios???
Silvestras_LG 2010-07-20 16:13
Aha, aš irgi pastebėjau tai. Kažkokia fantastika.
Drutas 2010-07-20 16:35
Kiek man žinoma, net visatos atstumu tas galiotų.. Atrodo ir skirtingu laiku gali būti susieti kažkaip (to tiksliai nežinau).. Žodžiu, nors realiai nieko konkrečiai nesupratau (ne fizikas) bet likau sužavėtas pasiekimo ir jo tolimesnėmis galimybėmis.
vyge 2010-07-20 16:43
Kalbėta apie kvantinę teleportaciją. (toj vietoj su dviem kristalais)
Myslius 2010-07-20 18:07
Ten šnekėta apie kvantinį susiejimą (vertimo klaida?). http://lt.wikipedia.org/wiki/Kvantinis_susiejimas Kaip žinoma niekas negali viršyti šviesos greičio, nei gravitacija nei kas kita. Tačiau, kvantinė informacija perduodama greičiau už šviesą. Yra nustatyta apatinė kvantinės informacijos perdavimo riba, kuri yra 10000 greičiau už šviesą. Koks tikras greitis nėra nustatyta, nėra žinoma kaip tai skaičiuoti, taigi tikras greitis gali siekti ir begalybę. Nesijaudinkint tai nepažeidžia jokių dėsnių, yra kita teorema http://en.wikipedia.org/wiki/No-communication_theorem kuri parodo jog tokiu būdu galima perduoti tik kvantinę informaciją ir nėra įmanoma perduoti paprastos informacijos. Šiaip įdomus reiškinys, šviesa sulieja du skirtingus objektus, kurių vieną pakeitus pasikeičia ir kitas, nors tarp jų nėra ryšio, beto pasikeitimas įvyksta akimirksniu neatsižvelgiant į atstumą. Kvantinė mechanika, dar nelogiškesnė nei reliatyvumo teorija.
Myslius 2010-07-20 18:20
trimatę hologramą - tikslią iki paskutinio fotono. Įspūdinga, atkurtos hologramos kokybė būtų visiškai identiška realiam vaizdui. Gaila tik kad tokia holograma vienkartinė.
werafonas 2010-07-20 21:05
Įdomus straipsnis. Kiek esu kvantine mechanika domėjasis, dar netokių absurdų joje yra. Tačiau kvantinis susiejimas vienas iš labiausiai intriguojančių kolkas. Nes jis būtų naudojamas kvantiniame kompiuteryje. Apie ką ir buvo šis straipsnis. Įdomu ar išgyvensiu iki pirmojo tokio tipo kompiuterio starto..
Pumper 2010-07-20 21:23
Čia jau daros panašu į tuos komunikacinius akmenis iš Stargate Universe.
taskaz 2010-07-20 21:40
Geras pastebėjimas mausto ryškiai čia mus, prisižiurėją senų fantastinių filmų ir serialų
S.J 2010-07-20 22:28
tiesa pasakius, is SG unevers labai geras palyginimas, ir galima palyginti taip pat ir su Babilonas 5 kur komunikacijos realiu laiku vyksta is keliu simtu sviesmeciu, kaip neseniai buso skelbtas straipsnis apie voiger 1,2, kur iki ju instrukkcijos keliauja 12 valandu, nors jie tik musu saules sistemos pakrasti. kvantinis susietumas tikrai labai intriguojantis dalykas. Daugelis dalyku kas buvo fantastika filmuose, nemazai tampa realiais daigtais. gal but SG vartai ir gal but panasiai veiktu, jei tik butu galima iskaidyti materija i kvantine informacija, pernesti ir vel atkurti. Manau kai musu pasaulis, ir viskas kas yra aplinkui yra gryna informacija, kuria tik smegenys sugeneruoja, ismokus galima ja manipuliuoti kaip tik nori.
Myslius 2010-07-20 23:11
Fantazijų pasaulyje viskas galima. Jei nubraukti reliatyvumo teoriją tai galima viršyti c greitį kūnui erdve, kelionės laiku atgal , teleportacija, jei nepaisyti pagrindinių kvantinės mechanikos dėsnių, tada galima kurti kvantinius kompiuterius. Ką čia dar nubraukus? Ak gi irgi galima nubraukti tai kad negalima paprastos informacijos pernešti pasinaudojus susiejimu, tada galimos telekomukacijos realiu laiku iš bet kur, teleportacijos, kelionės į praeitį. Nubraukiam gravitaciją - galima levitacija, išbraukiam energijos tvermės dėsnį - amžinas variklis. Viskas daug sudėtingiau.
werafonas 2010-07-20 23:32
Nepyk, bet atrodai, kaip koks cinikas. Juk visi tie kvantiniai 'dėsniai' yra tik teoremų pavidale, kie aš žinau. Nes juk niekas dar realiai tų teoremų nenaudoja. Tik tokie ir panašūs ekspermentai tik skina kelią link to. O jau tada ir paaiškės, kas buvo tiesa, o kas prasimanymai.
Mindaugas321 2010-07-20 23:43
Pritariu tavo nuomonei bet cia yra labai didelis BET. ne visi zmones sugeba atverti prota naujoms galimybems.
abcdjasd 2010-07-21 04:10
Cinizmui ribų nėra :] Kvantinė teleportacija jau senokai įrodyta ir ne tik ant popieriaus, o eksperimentais. Tik kaip jau minėta ankstesniam komentare, nėra galimybių nustatyt kiek ji greičiau už šviesos greitį vyksta...
Indigo89 2010-07-21 17:35
Pritariu tau, bet nereikia pykti ant ju vien del to, kad jie nesupranta apie ka sneka. O tiksliau konkreciai stengiasi realybe pritempti prie fantastiniu filmu.
Myslius 2010-07-21 18:35
Nepykstu, aš pats nieko nesuprantu Galbūt tokios technologijos egzistuos, galbūt. Mokslo raida nėra nuspėjama, nes patys mokslininkai tik aiškinasi kas ir kaip vyksta. Taip kad neįmanoma nė įsivaizduoti kas bus toliau. Dėsniai egzistuoja, ir visada egzistavo, kartais atrodo jog netgi dėsnių atradimo raida, "surėdyta". Priminė vieną visiems žinomą fantaziją - "Back To The Future" filmą, kur nukeliavo į 2015 metus. Visos mašinos skraidė, vietoj benzino užtekdavo įmesti banano žievių neskaitant to kad Dolorenas pasiekdamas 100 mph (tiksliai nepamenu) ir ištirpdavo laike, o dar ir sukūrė visa tai vienas mokslininkas. Gražios fantacijos, gražios. Šiaip visada už teisingą mokslo populiarinimą, tik viena neigiama pusė yra, kad karts nuo karto atsiranda visažinių su tokiomis idėjomis, jog visi pasaulio mokslininkai ir visas jų paaukotas gyvenimas mokslui atrodo kaip tuščia bala.
S.J 2010-07-21 20:54
sorry indigo bet as kalbu ir zinau apie ka labu, kas supranta ir domisi tuo taip pat zino ka sako, jei pamegintum suvokti tai kas tave supa, o ne tai ka matai ir gali paliesti. Sis pasaulys lyg milziniska skrynia kuri slepia didelias paslaptis, kuriu mes dar nesusprantam , ir zinom tik maza kruopelyte visko. Kartais tiesa buna sunkiai suvokiama, paprastam zmogui.
punktyras 2010-07-21 23:50
ilgesniam nei sekundės laiko tarpui -> ilgiau, nei sekundei Turbūt ateityje vaikams seks ne stebuklines pasakas, o skaitys „Kvantinės Mechanikos Pagrindus Žaliems“...
TofC 2010-07-22 01:37
Negalima perduoti informacijos? o jeigu kaip su telegrafu? 0 ir 1 apsviesti kristala ir neapsviesti. o jei si veiksma atlikti 1000 kartu per sekunde? Jau turetume rysi, ir gana nebloga, kad ir i marsa skrendantiems astronautams.
Sarunas 2010-07-22 19:33
Va būtent man tas pats klausimas iškilo. Jeigu yra matomas, pastebimas, nustatomas kažkoks pasikeitimas, tai paaiškinkit kodėl negalima pernešt informacijos? O.K. tebūnie kažkokia sistema kuri fiksuotų šį kvantinio susietumo pokytį. Ir atsiradus pokyčiui suprastų, kad atėjo toks pats bitas už prieš tai buvusį. Kadangi tai vyksta (tarkim) begaliniu greičiu, tai bet kurie du erdvės taškai galėtų keistis informacija realiu laiku? Jeigu klystu prašau paaiškinti kodėl to neleidžia padaryti kvantinio susietumo teorija? Tik aiškinant stenkitės aiškint kaip kaimo bobutei, nes ne visi esam fizikais