Vietoj sveikinimų – nemalonumai. „Kiekvieną kartą, kai klausomės Fico, girdime Orbaną.“ Kas vyksta Slovakijoje  ()

Slovakijos partija „Smer-SD“ šiuo metu yra visos Europos socialistų partijos dalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-04 Vietoj sveikinimų – nemalonumai. „Kiekvieną kartą, kai klausomės Fico, girdime Orbaną.“ Kas vyksta Slovakijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakijos parlamento rinkimų nugalėtoja „Smer-Sd“ partija gali būti pašalinta iš visos „Europos socialistų partijos“ (PES) dėl prorusiškos jos lyderio Roberto Fico pozicijos. Kaip rašo „Politico“, PES dabar patiria vis didesnį spaudimą – tiek vidaus, tiek išorės.

Europos liaudies partijos (kitos Europos Parlamento partijos) lyderis Manfredas Weberis antradienį spaudos konferencijoje palygino Robertą Fico su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu, kuris taip pat išsiskiria atvira simpatija Maskvai.

„Kiekvieną kartą, kai klausomės R. Fico, jis skamba kaip V. Orbanas. Aš prašau socialistų (PES) paaiškinimo, ką jie dabar daro su savo šeimos nariu?“ - sakė M. Weberis.

Pastebėtina, kad pats PES prezidentas Stefanas Levfenas dar prieš rinkimus pagrasino R. Fico, kad „Smer“ bus pašalinta iš visos Europos partijos gretų. Ir panašu, kad eurosocialistų pozicija nepasikeitė: pirmadienį R. Fico savo feisbuke skundėsi, kad vietoj sveikinimų su pergale šalies rinkimuose iš PES sulaukė tik „šantažo“.

Įtakingas PES europarlamentaras Pedro Marquesas pažymėjo, kad pirmiausia verta pamatyti, ar „Smer-SD“ pradės įgyvendinti šūkius, kuriuos skelbė rinkiminėse lenktynėse. Ir kalbama ne tik apie pagalbos Ukrainai sustabdymą, bet ir apie kitus europiečiams nepriimtinus dalykus – visų pirma apie tam tikrą homofobišką Slovakijos parlamento rinkimų nugalėtojų retoriką.

 

Pastebėtina, kad laiške Europos Parlamentui, kurį apžvelgė „Politico“ žurnalistai, „Smer-SD“ atstovai iš tikrųjų išsižadėjo savo lyderio Roberto Fico žodžių.

„Mes niekada negynėme Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą. Mes ir toliau teiksime humanitarinę ir finansinę paramą Ukrainai“, - sakoma laiške, kurio autoriai prašo europarlamentarų palaukti, kol „Smer-SD“ suformuos naują vyriausybę Slovakijoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()