Drebinantis M. Podoliako pareiškimas. Orbanas gali tapti didžiausiu Ukrainos įstojimo į ES šalininku (Video)  ()

Vengrijos vadovas Viktoras Orbanas ir toliau kalba apie nesąmones, susijusias su Ukrainos įstojimu į ES. Ukrainos Prezidento kanceliarija pabrėžė, kad jo žodžiai įtakos neturi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas telemaratono metu pažymėjo, kad Rusijos pralaimėjiimo momentu V. Orbanas maksimaliai rems Ukrainos stojimą į ES. Tuo tarpu jis ir toliau mėtysis frazėmis, kuriomis per pastaruosius 19 mėnesių pripildė informacinę erdvę.

Pirmiausia M. Podoliakas pažymėjo, kad Europos Sąjunga yra demokratijos ir laisvės teritorija. Todėl ten kiekvienas gali kalbėti ką nori. Tiesą sakant, pats Viktoras Orbanas ir toliau pasisakys apie plataus masto invaziją.

„Ir jis nepakeis savo pozicijos iki to momento, kai ją pasuks 180 laipsnių kampu. Rusijos pralaimėjimo momentu V. Orbanas bus bene didžiausias lobistas dėl ankstyvo Ukrainos įstojimo į ES, NATO ir pan.“, – pažymėjo M. Podoliakas.

Jis pridūrė, kad į V. Orbano pareiškimus nereikia žiūrėti rimtai. Anot patarėjo, jie neturi įtakos kolektyviniams Europos Sąjungos sprendimams. OP vadovo patarėjas pridūrė, kad ES jau pati nusprendė, jog Ukraina bus neatsiejama Europos dalis tiek saugumo, tiek ekonominiu, tiek finansiniu požiūriu.

Orbanas iš visų jėgų stengiasi sulėtinti Ukrainos stojimo į ES procesą. Tąkart jis teigė, kad derybose Briuselyje dėl stojimo partneriai „negali išvengti klausimo, ar galima rimtai svarstyti kariaujančios šalies narystės klausimą.“

 

„Nežinome, kokio dydžio yra šalis, nes vis dar vyksta karas, nežinome, kiek gyventojų, nes jie bėga. Priimti šalį į ES nežinant jos parametrų? Tai būtų beprecedentiniis dalykas“, - pasakė V. Orbanas.

Užsienio reikalų ministerija pareiškė teigiamai vertinanti, kad V. Orbanas yra susirūpinęs dėl Ukrainos įstojimo į ES. Kartu ji priminė, kad ukrainiečiai nekeitė savo teritorijos tarptautiniu mastu pripažintose sienose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: