Atleidžiami „Space Shuttle“ programos darbuotojai  (4)

Daugiau nei 1300 JAV bendrovės „United Space Alliance“, NASA užsakymu gaminusios ir techniškai prižiūrėjusios daugkartinio naudojimo erdvėlaivius „Space Shuttle“, darbuotojų gavo atleidimo lapelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimo atleisti 15 proc. „United Space Alliance“ darbuotojų priežastis – šių erdvėlaivių naudojimo nutraukimas 2011 metais, pranešė „Space.com“.

„Space Shuttle“ erdvėlaiviai skraidė į kosmosą beveik 30 metų. Pirmasis iš jų į orbitą pakilo 1981 metais. Iš viso šie NASA erdvėlaiviai yra atlikę 132 kosminius skrydžius. Per visą „Space Shuttle“ istoriją įvyko 2 erdvėlaivių katastrofos: 1986 m. sprogo erdvėlaivis „Challenger“ (žuvo 7 astronautai), o 2003 m. leisdamasis iš orbitos sudegė „Columbia“ (7 žuvusieji).

NASA patvirtino du paskutinius „Space Shuttle“ ervėlaivių skrydžius – jie turėtų įvykti šių metų lapkričio ir kitų metų vasario mėnesį. JAV Senatas ir Kongresas svarsto galimybę leisti dar vieną, trečiąjį ir paskutinį erdvėlaivio skrydį į Tarptautinę kosminę stotį. Jei tam bus pritarta, paskutinysis „Space Shuttle“ kosminis laivas į orbitą pakiltų 2011 m. vasarą, teigiama pranešime.

Po programos sustabdymo patys erdvėlaiviai bus parduoti su reikalavimu užtikrinti jų kokybišką priežiūrą. Nors tai sudaro nemažus kaštus, norinčių įsigyti šiuos kosminius laivus netrūksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)