„Auksinės“ nugaros taisyklė. Kaip sėdėti prie nešiojamojo kompiuterio  ()

Sėdėti prie nešiojamojo kompiuterio be nugaros skausmo nėra taip paprasta, kaip atrodo. Turite laikytis kelių taisyklių, kurios padės išvengti raumenų, sąnarių ir stuburo pertempimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taisyklinga laikysena dirbant prie nešiojamojo kompiuterio gali padėti išvengti nugaros skausmo ir sumažinti stuburo problemų riziką.

Štai keletas patarimų, kaip sėdėti prie nešiojamojo kompiuterio be nugaros skausmo:

Naudokite kėdę arba stalo kėdę su nugaros atrama, kuri palaiko apatinę ir viršutinę nugaros dalį.

Viršutinis kėdės atlošo kraštas turi būti pečių lygyje. Norėdami pakelti ekraną iki akių lygio, naudokite nešiojamojo kompiuterio stovą. Tai padės nenukreipti galvos žemyn ir sumažinti stresą ant kaklo ir pečių.

Prijunkite išorinę klaviatūrą ir pelę, kad sumažintumėte rankų įtampą ir išvengtumėte galimų riešo problemų. Padėkite klaviatūrą alkūnės lygyje.

Sėdėkite tiesiai, išlaikykite natūralų apatinės nugaros dalies išlinkimą ir stenkitės, kad pečiai būtų tiesūs. Jūsų keliai ir alkūnės turi būti sulenktos maždaug stačiu kampu. Padėkite kojas ant grindų arba ant kojų atramos. Tai padės sumažinti apatinės nugaros dalies įtampą.

Atsistokite, pasitempkite ir reguliariai darykite trumpas pertraukėles, kad ištemptumėte raumenis ir sumažintumėte įtampą.

Pabandykite sureguliuoti kėdės ir ekrano aukštį taip, kad akys būtų ekrano vidurio lygyje.

 

Pasirūpinkite geru apšvietimu, kad išvengtumėte nereikalingo akių įtempimo.

Nedėkite nešiojamojo kompiuterio ant kelių ar ant minkšto paviršiaus, nes tai gali sumažinti kojų kraujotaką ir įtempti apatinę nugaros dalį. Nuimkite ranką nuo veido, ištiesinkite ir pakoreguokite laikyseną. Be to, svarbu nepamiršti reguliariai mankštintis ir pasitampyti, kad nugaros raumenys būtų lankstūs ir stiprūs.

Nugaros, kaklo ir pečių skausmai didėja palaipsniui ir yra sunkiai gydomi. Taigi įpročio teisingai sėdėti neatidėkite ateičiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: