[ŽT] Tik ne prieš miegą. Koks maistas gali sukelti nemigą  ()

Yra daug maisto produktų, kurie gali sukelti nemigą, jei jie vartojami prieš einant gulti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriuose maisto produktuose, kurie sukelia nemigą ar prabudimą vidury nakties, yra kofeino, alkoholio, cukraus ar tirozino. Šios medžiagos stimuliuoja nervų sistemą ir padidina adrenalino kiekį kraujyje.

Kiti maisto produktai gali sukelti dujų perteklių, rėmenį, refliuksą arba alergines reakcijas, kurios dirgina skrandį ir stemplę. Tai riebus, aštrus, rūgštus ar sūrus maistas, pieno produktai, ankštinės daržovės, kopūstai, svogūnai, česnakai ir citrusiniai vaisiai.

Kad nepabustumėte naktį dėl maisto, geriau vakarieniauti likus 3-4 valandoms iki miego ir rinktis lengvą ir subalansuotą maistą, kuriame gausu baltymų ir sudėtinių angliavandenių. Taip pat verta apriboti skysčių vartojimą prieš miegą, kad išvengtumėte dažno noro šlapintis. Miego ekspertė Catherine Hall rekomenduoja prieš miegą suvalgyti bananą.

 

„Bananuose yra triptofano, kuris skatina melatonino ir atpalaiduojančio magnio gamybą. Abu gerina atsipalaidavimą ir miegą, todėl traškučius atidėkite į šalį ir suvalgykite bananą prieš miegą“, – rekomendavo ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: